Calendarul cursurilor open în 2019 aduce și o noutate: #SchimbăFoaia® Silent Coaching Group Session!

Le spuneam prietenilor de la Impact Hub în acest articol de centenar că antreprenoriatul n-ar trebui să fie un scop în sine. Ci doar un mijloc de a ne pune în practică proverbialul “ikigai” – the reason for being.

Bucuria mea profesională este să creez și să facilitez experiențe de învățare nonformală care au sens, oferă scop și aduc valoare celor din jur.

Vă sunt recunoscătoare, zecilor de clienți de coaching și sutelor de cursanți care ați trecut pragul sălilor de curs în ultimii aproape 4 ani de când lucrez exclusiv pe cont propriu! Pentru voi și pentru alți oameni minunați pe care îi voi întâlni în acest an, am decis să structurez experiențele de învățare de grup într-un mod și mai interesant!

***

Știți deja că ambele programe, atât cel de high-potential coaching #SchimbăFoaia®, cât și seria de workshop-uri laterale #EgoismulPozitiv®, vizează dezvoltarea autonomiei personale. #SchimbăFoaia în format individual, iar #EgoismulPozitiv în format de grup în cadru restrâns, împreună oferindu-vă o experiență de învățare completă.

În perioada februarie – mai, vom dedica fiecare lună unei teme dintre cele patru categorii mari pe care lucrăm la #EgoismulPozitiv, anume relațiile, conflictul, timpul și creativitatea & inovația.

Lunar, vor exista două întâlniri:

 1. o sesiune de silent coaching de grup #SchimbăFoaia
 2. un workshop lateral #EgoismulPozitiv tematic 

Sesiunile de silent coaching de la începutul lunii vă ajută să vă eliberați cu sens de surplusul informațional și emoțional, făcând astfel loc experiențelor noi de la cursul din a doua parte a lunii.

Principiul este unul simplu, împrumutat din practica yoga: inspir 4 măsuri, expir 6. Cu alte cuvinte, scot afară mai mult decât introduc, pentru că astfel voi face loc și pentru ceva nou – mai bun, mai plăcut, mai util.

#SchimbăFoaia® își face loc în calendarul evenimentelor #EgoismulPozitiv® cu o sesiune inedită: Silent Coaching Group Session – experiență nonverbală de self-awareness și eliminarea stresului prin proces de coaching ghidat


De ce silent coaching?

Orice experiență de învățare presupune primirea și procesarea informațiilor noi. Data upload and processing. Dr. Gerard Puccio (expert în creativitate) spunea recent în cadrul unui eveniment de profil că la nivel global informația a ajuns să se dubleze la fiecare 11 ore! Iar noi încercăm să ne mișcăm odata cu ea, să o asimilăm în aceeași viteză, ajungând inevitabil la stres și supraîncărcare!

În condițiile în care trăim o viață atât de plină și de agitată, în care zi de zi luăm sute de decizii pe toate planurile, cât de suprasolicitată ne este mintea! Și ce presiune punem pe corpul nostru să țină pasul!

Iar, ca orice super-computer, avem nevoie de data download!

Sesiunea de silent coaching #SchimbăFoaia de la fiecare început de lună vă ajută să vă descărcați în siguranță și să vă arhivați datele în ritmul propriu. Și astfel să fiți deschiși și receptivi la noutățile din cursurile tematice.

În silent coaching, lipsa cuvintelor nu înseamnă absență, ci prezență activă!

Așa că pe durata sesiunii de silent coaching #SchimbăFoaia:

 1. practici comunicarea nonverbală
 2. ești prezent total, nu doar fizic, ci și mental
 3. îți oferi timp și atenție doar ție
 4. în mijlocul zgomotului interior, te concentrezi pe ce ai nevoie
 5. folosești momentele de liniște ca ocazie de reflecție
 6. (te) asculți pentru că nu vorbești
 7. înveți cum să fii singur cu tine în mijlocul grupului
 8. afli despre tine cel puțin un lucru nou
 9. îți stabilești un obiectiv de lucru pe tema workshop-ului lunii respective
 10. pleci cu o experiență de învățare unică și utilă pe termen lung

“I’ve begun to realise that you can listen to silence and learn from it. It has a quality and a dimension all its own.”

Chaim Potok, The Chosen

Cum facilitez sesiunea de silent coaching?

În calitate de coach, te voi ghida în proces ținând seama exclusiv de reacțiile tale nonverbale. Astfel, atenția ta va fi deschisă pe explorare autentică și găsirea răspunsurilor în interiorul tău. Nu pe exprimarea verbală în public, ceea ce te poate îndepărta de sensul profund al ideilor sau îți poate crea rețineri/ supra-adaptare la grup.

Vom lucra cu tehnici de vizualizare, piese de construit, simboluri și storytelling.

Sesiunea de silent coaching va fi urmată de workshop-ul #EgoismulPozitiv®, care va avea loc în a doua parte a fiecărei luni pe fiecare dintre temele: relațiile, conflictul, timpul și creativitatea & inovația.

Ce facem la workshop?

Pe durata cursului abordăm subiectul 100% experiențial! Fără proiector, prezentări sau video motivaționale. Doar recuzită și exerciții practice individuale și de grup. Lucrând în grup veți descoperi despre voi lucruri în plus față de cele la care ajungeți prin introspecție. Vă veți înțelege tipare comportamentale și veți găsi soluții adecvate provocărilor pe care le aveți în aria de lucru respectivă.

Așa cum intuitiv îi spune și numele, #EgoismulPozitiv® este o experiență de învățare in momentum, în care structura și exercițiile de grup se adaptează dinamicii și nevoilor de moment ale participanților. Cursul are deci o structură interactivă, cu debriefing după fiecare exercițiu, feedback 1:1 și un nivel ridicat de prezență și implicare din partea trainerului. Atenția mea este centrată atât pe dinamica de grup, cât și pe procesul interior al fiecărui participant. Acesta este motivul pentru care numărul de participanți este limitat!


Calendarul cursurilor open în 2019

Am avut vibe-ul de “be yourself” din minutul 1. Atmosfera a fost naturală, relaxată, cosy. Exercițiile creative și constructive . Senzația de “come as a participant, leave as a friend. Mulțumesc! – Andra B., manager resurse umane

FEBRUARIE – relațiile

1. #SchimbăFoaia® – silent coaching group session

 • experiență nonverbală de self-awareness și eliminarea stresului
  prin proces de coaching ghidat
 • sesiune de grup pregătitoare pentru workshop-ul lunii

miercuri, 6 feb | 19:00 – 21:30 @OK Center, București

2. #EgoismulPozitiv® – workshop lateral pentru autonomie personală cu tema: RELAȚIILE

 • interpersonale, cu sine, dar și cu banii, serviciul, munca, sănătatea, succesul, eșecul, siguranța, riscul, libertatea etc.

marți, 19 feb | 19:00 – 21:30 @OK Center, București


MARTIE – conflictul

“Mulțumesc pentru o zi relaxantă în ciuda temelor gen egoism, conflict, cel puțin complexe. Și mai ales mulțumesc pentru întrebări. “A moi de jouer maintenant” pentru a găsi toate răspunsurile. Și am uitat: positive attitude! – Geanina G, manager de proiect

1. #SchimbăFoaia® – silent coaching group session

 • experiență nonverbală de self-awareness și eliminarea stresului prin proces de coaching ghidat
 • sesiune de grup pregătitoare pentru workshop-ul lunii

miercuri, 6 mar | 19:00 – 21:30 @OK Center, București

2. #EgoismulPozitiv® – workshop lateral pentru autonomie personală cu tema: CONFLICTUL

 • în relații, între convingeri sau valori divergente, în luarea deciziilor; toxicitate, ezitări și blocaje în comunicare.

miercuri, 20 mar | 19:00 – 21:30 @OK Center, București


APRILIE – timpul

“Participarea la acest workshop a fost cu adevărat revelatoare. Asociam manipularea cu un sens peiorativ, dar maniera în care ai organizat/ gestionat evenimentul mă determină să spun că am învățat despre manipularea magică a timpului. Recomand tuturor celor care caută să experimenteze timpul trăit cu calitate.” – Adelin L., director vânzări

1. #SchimbăFoaia® – silent coaching group session

 • experiență nonverbală de self-awareness și eliminarea stresului prin proces de coaching ghidat
 • sesiune de grup pregătitoare pentru workshop-ul lunii

miercuri, 3 apr | 19:00 – 21:30 @OK Center, București

2. #EgoismulPozitiv® – workshop lateral pentru autonomie personală cu tema: MANIPULAREA TIMPULUI

 • timpul interior, procrastinare, planificare și control

miercuri, 17 apr | 19:00 – 21:30 @OK Center, București


MAI – creativitatea și inovația

“Nu mi s-a mai întâmplat să mă simt conectată cu mai multe persoane în același timp ca la acest atelier. Nu știu când a trecut timpul. Aștept să revin! Mulțumesc!” – Magda M., învățătoare

1. #SchimbăFoaia® – silent coaching group session

 • experiență nonverbală de self-awareness și eliminarea stresului prin proces de coaching ghidat
 • sesiune de grup pregătitoare pentru workshop-ul lunii

miercuri, 8 mai | 19:00 – 21:30 @OK Center, București

2. #EgoismulPozitiv® – workshop lateral pentru autonomie personală cu tema: CREATIVITATE ȘI INOVAȚIE

 • procesul creativ, tehnici de gândire “out of the box” în profesie și viața de familie

miercuri, 22 mai | 19:00 – 21:30 @OK Center, București


Feedbackul participanților aici.

Teme de curs specifice pe care le-am mai abordat:

Vă aștept cu mult drag înscrierile, iar pentru detalii suplimentare mă găsiți aici.