#EgoismulPozitiv® aterizează la Bruxelles cu o nouă temă de workshop: conflictul interior. Prinde un loc pentru 27 octombrie!

Cu 6 luni în urmă, la invitația unui grup de românce din Bruxelles, aduceam pentru prima dată #EgoismulPozitiv® în Belgia!

#EgoismulPozitiv® înseamnă o serie de workshopuri experiențiale care vizează 4 mari arii de dezvoltare necesare pentru dezvoltarea abilităților de SELF-Leadership: relațiile, gestionarea conflictelor, managementul timpului, creativitatea și inovația.

Tematica acestui prim workshop a fost în aria relațiilor – conștientizarea de sine, inteligența emoțională, tehnici de negociere și influență. Am scris despre el aici.

A fost o experiență bogată, atât pentru mine ca facilitator, cât mai ales pentru participanții din diaspora care s-au bucurat să poată învăța “pe limba lor”. Adică în limba română, dar mai ales raportat la cultura și obiceiurile din care își trag rădăcinile, origini care stau la baza dezvoltării lor personale continue.

Să-ți muți viața, familia, serviciul, visurile și ambițiile într-o țară străină poate fi o provocare! Atât schimbarea benevolă, cât și cea contextuală vin la pachet cu un bagaj de trăiri. Efortul de familiarizare cu spațiul și cultura, trecerea dintr-o etapă în alta a vieții, abandonarea familiarului, creșterea responsabilităților față de membrii familiei și societate, toate acestea pot duce la o supra-adaptare copleșitoare și în final la generarea de conflicte interioare pe diverse planuri ale vieții simultan.

Nu-i de mirare că acest subiect apare deseori în sesiunile de coaching #SchimbăFoaia®, atât în rândul clienților locali, cât și printre cei care locuiesc în alte țări (e.g. Belgia, Filipine).

Așadar, pe 27 octombrie vă aștept la Bruxelles cu un nou workshop lateral #EgoismulPozitiv® pe tema conflictului interior!


CUI SE ADRESEAZĂ WORKSHOP-UL

Adulților români din diaspora care caută o experiență practică de înțelegere și gestionare a propriului conflict interior în contextul de viață actual – mutarea în altă țară, schimbarea locului de muncă, creșterea responsabilităților ca părinte, timp pentru sine, claritate în stabilirea obiectivelor personale, redefinirea relațiilor cu cei din jur etc.

Workshop-ul #EgoismulPozitiv® invită la o învățare in momentum, ceea ce presupune că structura și exercițiile de grup se adaptează dinamicii și nevoilor de moment ale participanților. Cursul este interactiv, cu debriefing după fiecare exercițiu, feedback 1:1 și un nivel ridicat de prezență și implicare din partea trainerului. Atenția mea este centrată atât pe dinamica de grup, cât și pe procesul de învățare al fiecărui participant.

Este important ca fiecare participant să poată beneficia de timpul și spațiul de care are nevoie pentru a învăța și a experimenta. De aceea, pe durata workshop-ului vă invit să ne oferim unii altora un cadru deschis și de încredere, în care fiecare dintre noi se poate exprima liber, verbal și nonverbal.


CE ESTE “EGOISMUL POZITIV

Înainte de a afla ce vom face la curs, vă invit să descoperiți mai jos ce este “egoismul pozitiv”, deoarece el stă la baza tuturor workshop-urilor pe care le susțin și de la el vom pleca în călătoria noastră de învățare.

Dincolo de oximoronul provocator, #EgoismulPozitiv® este un concept pe care l-am dezvoltat pornind de la o idee mai degrabă ignorată de educația tradițională sau clasică: aceea că natura ne-a înzestrat cu un minunat dar pe care avem datoria să-l îngrijim cu aceeași candoare cu care îl îngrijim și la alții: propria persoană!

Instinctul de supraviețuire ne arată că egoismul este în noi toți – el ne dă aripi, dar ni le și poate frânge dacă nu-i înțelegem puterea și nu-l acceptăm ca fiind parte din noi. Însă bine înțeles și direcționat pozitiv, egoismul (în sensul de auto-determinare) devine aliatul nostru de încredere, generator de transformări profunde în relații, carieră sau autonomia personală!

Principiile egoismului pozitiv:

 • Tot ceea ce facem ca indivizi are în spate o motivație pozitivă pentru noi înșine (în coaching se numește buna intenție din spatele unei acțiuni). Asta înseamnă că atât succesul cât și atitudinea pasivă care ne ține blocați în situații neplăcute funcționează după aceleași principii care, odată înțelese, devin gestionabile.
 • Pentru a-i putea salva pe alții, întâi avem nevoie să ne ținem cel puțin în viață pe noi înșine. Iar în loc de “a salva” poți pune aici ce verb vrei tu: “a iubi”, “a avea încredere”, “a ierta”, “a înțelege”, “a purta de grijă”, “a construi”… E ca atunci când primești instrucțiuni de salvare la bordul unui avion: întâi îți pui tu masca de oxigen și abia apoi copilului tău.

STRUCTURA WORKSHOP-ULUI

 • rolurile din viața noastră (dinamică și provocări)
 • conflictul interior (identificarea tipului de reacție dominant în situații de conflict + modelul ESTE al stresului)
 • soluții de gestionare a conflictului interior (tipul de reacție personală la stimuli și în luarea deciziilor)
 • cum să spui NU (nevoile mele vs. nevoile lor; stabilirea barierelor sănătoase între noi și ceilalți)
 • BONUS: tips & tricks personalizate despre cum să-ți gestionezi confictele interioare în afara cursului (tehnici de self-coaching)

Învățarea este 100% practică, fiecare participant va lucra pe durata cursului pe un obiectiv personal liber ales.

Metodele de lucru pot include: exerciții de grup și joc de rol, instrumente specifice (teste), reflecție personală, tehnici de gândire creativă, exerciții practice din sfera programării neuro-lingvistice, jocuri de exprimare verbală și comunicare nonverbală, coaching de grup sau meditație ghidată.


BENEFICII

1. informații noi, dincolo de ce puteți afla de pe internet, citind o carte sau primind sfaturi

2. timp petrecut cu sens, lucrând pe obiective individuale

3. posibilitatea de a măsura rezultatele pe obiectivul propus încă din timpul cursului

4. răspunsuri la întrebările cu care veniți, dar și la cele care apar pe parcursul trainingului

5. cadrul de a descoperi prin exerciții de grup lucruri despre sine pe care nu le puteți afla doar citind sau prin introspecție și auto-analiză

6. tips & tricks de aplicat în viața de după curs

7. energie și stare de bine de molipsit și pe alții!


PROGRAM

Unde: Bruxelles (Belgia) – locația exactă va fi comunicată pe email participanților confirmați

Când: sâmbătă 27 octombrie, 2018

Durata: între orele 10:00 – 16:00 (cu pauze de hidratare și gustări)

Workshop-ul este destinat românilor din diaspora și va fi susținut în limba română.


INVESTIȚIE

#EgoismulPozitiv® pentru diaspora se dorește un workshop accesibil, așa încât fiecare participant să și-l poată achita individual, fără să depindă de bugetul de training al companiei unde lucrează.

Prețul lui este de 120 Eur/ persoană 

Acesta include orele de training experiențial, facilitarea prin tehnici de coaching, plus aspecte organizatorice precum acoperirea cheltuielilor de deplasare, închirierea sălii, materialele de lucru și pauzele de apă, ceai, cafea, gustări.

BONUS INDIVIDUAL: o sesiune de coaching individual FREE (via Skype) după curs

BONUS DE GRUP: Fiecare participant la workshop beneficiază de 50% reducere la următoarele 4 sesiuni individuale de coaching de după curs, adică 30 Eur/ oră în loc de 60 Eur/ oră (tariful standard).


ÎNSCRIERE

Workshop-ul se adresează exclusiv românilor din diaspora și se va ține în format restrâns. Participanții pot domicilia în orice țară, singura condiție este să ajungă la Bruxelles în ziua cursului 🙂

 • Înscrierea se face după principiul “primul venit, primul servit” pe email hello.noelaz@gmail.com până la data de 15 octombrie! 
 • Pentru a asigura buna organizare a cursului, după înscrierea pe email vă invit la o discuție 1:1 pe Skype pentru a ne cunoaște și personal înainte de workshop.
 • Ulterior acestei întâlniri virtuale veți primi un mesaj de confirmare a rezervării locului la curs, precum și detaliile privind locația și modalitatea de plată.
 • Desigur, ne vom bucura de transparență totală, ceea ce înseamnă că vă veți primi și factură 🙂
 • Vă aștept cu mult drag, iar pentru orice informații suplimentare sau detalii vă stau la dispoziție pe email.