#EgoismulPozitiv – FREE workshop [marți 22 noiembrie, locuri limitate]

“Libertatea nu este niciodată oferită, ea se câștigă”, spunea A. Philip Randolph, liderul activist pentru drepturile afro-americanilor din anii ’60.

Făcând un pas înainte în zilele noastre, putem afirma că libertatea se câștigă în primul rând prin asumarea autonomiei personale. Adică acea atitudine de independență ca organism biologic unitar, de sine stătător (în afara grupurilor), conștient, cu abilități înnăscute de supraviețuire și dorință de autocontrol și evoluție proprie.

Libertatea înseamnă să ai curaj să echilibrezi între cele două reacții interioare complementare ale tale – să te predai intuiției (surrender) și să acționezi directiv (self-rule). Adică să înveți cum să te supui automatismelor înnăscute în timp ce-ți direcționezi conștient gândirea pentru a genera acțiuni benefice pentru tine. Iar în acest fel, să găsești acel mijloc de stabilitate care îți oferă o perspectivă integrată, de 360 de grade asupra lucrurilor, fără să mai fi nevoit să pendulezi compulsiv între a face din instinct (din inimă) sau rațional (cu cap).

Iar pentru a atinge acest mijloc de echilibru în primul rând ai nevoie să faci din tine o prioritate! De a petrece timp de calitate cu tine, de a te înțelege diferit, de a-ți oferi afecțiune, de a te trata cu curiozitate și de a-ți acorda atenție nevoilor și dorințelor profunde. Exact așa cum te dăruiești și tu celor dragi din jur – familie, prieteni, colegi.

(Auto)educația nu este un lux, ci o nevoie umană de bază precum aerul și apa. 

Libertatea se câștigă prin autonomie, iar autonomia prin educație.

Nu avem voie să facem rabat de la calitatea educației noastre pentru că viitorul ne va costa și mai mult. Și timp, și bani.

Nu avem voie să renunțăm la a ne îngriji și de noi înșine, ca adulți. Niciodată!

Pentru toți cei care vor să facă din învățarea continuă o prioritate, am dezvoltat #EgoismulPozitiv – atelier de explorare practică și gândire laterală pentru autonomie personală, iar pe 22 noiembrie aveți șansa să participați la el FREE.


De ce un atelier FREE?

Cu un an în urmă trăiam cu toții poate cea mai înfricoșătoare zi din viață. 30 octombrie #colectiv a fost o zi în care totul s-a transformat. Și noi, și lumea.

Lecțiile învățate atunci și felul în care am înțeles fiecare cum putem contribui activ la schimbare sunt atât de profunde și de numeroase, încât nici spațiul virtual nu mi-ar ajunge să descriu.

egoismul pozitiv free

De atunci, însă, o zi pe săptămână mi-o dedic exclusiv voluntariatului activ în domeniul educației alternative și dezvoltării individuale. Adică îmi ofer timpul și serviciile total, fără vreo pretenție materială în schimb. Pentru că sensul muncii mele și bucuria de a vedea în jur schimbări pozitive îmi dau energia de a crede în continuare și de a mă pune la treabă și mai mult!

Iar ediția free din 22 noiembrie a acestui atelier susține acest demers propriu de a contribui cu sens și dezinteresat material la creșterea acestei comunități extraordinare de oameni care înțeleg nevoia dezvoltării de sine continue, dincolo de preocupările personale, funcții în companii sau etichete sociale (află aici detalii despre ediția anterioară a cursului).

Cu alte cuvinte, vă ofer timp de învățare prin joc și explorare, doar pentru voi înșivă! Acel timp după care tânjiți stând în fața calculatorului, analizând statistici sau alergând între întâlniri, ori în timp ce vă priviți copiii jucându-se în parc. Sau reîntâlnind un vechi prieten care vă povestește despre proiectele lui și brusc dându-vă seama câte ați putea realiza și voi dacă v-ați face timp pentru voi – de gândit diferit, de ieșit din rutină mai des, de construit ceva nou.

#EgoismulPozitiv vă oferă acum acest timp pentru voi, în care să descoperiți și să alegeți ce este cu adevărat important pentru voi și merită să vă investiți atenția!

Spun workshop FREE și nu gratuit pentru că, în fapt, toți participanții la curs contribuie benevol cu câte ceva (prezență, atenție, întrebări, răspunsuri, stări, facilitarea trainerului etc.), iar în final fiecare dintre noi devenim mai conectați și mai bogați din această experiență. Free înseamnă dedicat și liber-asumat, dincolo de (răs)plata materială.


Trei ore de timp personal pentru o experiență transformațională!

Dincolo de informațiile utile, legăturile noi și perspectivele pline de sens, de la curs veți mai pleca cu:

  • încrederea că a face ceva pentru sine este un act de responsabilitate matură și curaj dezlănțuit!
  • înțelegerea nevoilor voastre profunde de oameni, dincolo de rolul social imediat – profesionist într-un domeniu, părinte, partener de viață, angajat, sprijin emoțional pentru alții etc.
  • conștientizarea automatismelor din comportamentul personal legat de cele două mecanisme – predarea în fața intuiției (surrender) și acționarea directivă (self-rule).
  • tehnici de eliberare a stresului și metode eficiente de energizare pe care le puteți practica și singuri acasă.
  • cel puțin o idee nouă despre voi înșivă și/ sau obiectivele voastre, care se poate concretiza într-un plan de acțiune din care să căpătați mai multă autonomie personală!
  • dorința de a explora în continuare și antrenamentul de a transforma această practică individuală de la curs într-un obicei sănătos!

Cum: În timpul atelierului #EgoismulPozitiv veți explora prin exerciții practice propria strategie de luare a deciziilor și veți înțelege automatismele din comportamentul vostru, iar metodele de lucru pot cuprinde de la metaforă, joc de rol și tehnici de gândire laterală, până la elemente de branding personal și exprimare verbală, coaching de grup sau comunicare nonverbală.

Când: Marți, 22 noiembrie 2016 între orele 19:00 – 22:00.

Unde: strada Alexandru Borneanu nr.4, etaj 4, sector 6, ieșire metrou Grozăvești (sediul Mind Master)

Investiția:

  • îți oferi ție trei ore din viață în care trăiești o experiență neprețuită doar pentru tine
  • vii cu inima deschisă și cu mintea curioasă
  • ai curaj să te lași liber/ă (surrender), dar să te și conduci cu sens (self-rule)
  • înțelegi că a participa la curs FREE înseamnă să primești cu deschidere prezența și energia bună a grupului, în timp ce la rândul tău contribui necondiționat cu prezența și energia ta, devenind astfel o (re)sursă de inspirație pentru tine și cei din jur.

Important!

Datorită formatului de curs centrat pe participant, locurile la atelierul free #EgoismulPozitiv sunt limitate la 12, iar solicitanții trebuie să aibă minimum 18 ani împliniți.

Astfel, vă rog să vă înscrieți doar dacă sunteți 100% siguri că participați. Acest lucru ne ajută să avem numărul optim de cursanți necesar pentru exerciții, asigurându-ne totodată că, odată asumată participarea, nu ținem ocupat locul altui potențial doritor.

Înscrierea se face la hello.noelaz@gmail.com, după principiul “primul interesat, gata locul ocupat.” După înscrierea pe email, solicitanții vor primi mesaj de confirmare a rezervării.

Vă aștept cu mult drag!

* sursă foto 2 – quotefancy.com