🏠 Despre

A fi lider pentru ceilalți începe cu a te conduce pe tine însuți.

SELF-Leadership-ul sau autodirijarea este adesea asociată cu automotivarea, autodisciplina, autocunoașterea și autoreglarea. Implică stabilirea de obiective, planificarea și întreprinderea de acțiuni în vederea atingerii acestor obiective, precum și monitorizarea progresului și asumarea schimbărilor necesare.

SELF-Leadership-ul înseamnă cultivarea unor obiceiuri și a unei mentalități care sprijină creșterea personală și contribuie la bunăstare în armonie cu planurile vieții – personal, profesional, social, intim, de familie. Asumarea responsabilității asupra propriei vieți și conducerea ei în mod deliberat către împlinire este o abilitate crucială pentru oricine dorește să-și atingă potențialul maxim. Și un pas necesar în înțelegerea rolului de a fi lider pentru cei din jur.


Sunt Noëla Zaharia, facilitator de învățare prin coaching profesionist și metode nonformale pentru adulți și tineri, activist în domeniul educației pentru viață prin cunoașterea de sine.

În ultimii 14 ani m-am specializat în SELF-Leadership activând din mai multe ipostaze, fiecare contribuind semnificativ la misiunea mea a de sprijini oameni și companii în călătoria lor de transformare deliberată.

Sunt coach profesionist bilingv în limbile română și engleză (certificat la nivel european de EuCF – European Coaching Federation), formator în învățare experiențială, trainer de creativitate în comunicare, lucrător de tineret, facilitator și consultant pentru antreprenori, sturtup-uri edtech și proiecte educaționale.

Construiesc programe de învățare la baza cărora se află o fundație solidă de pasiune, formare și expertiză în 3 domenii interconectate: comunicare, coaching, creativitate.

Din 2021 m-am alăturat echipei Teleskop, cea mai mare platformă digitală românească de preluare, generare și analiză de date de feedback pentru profesori, școli și business-uri. Din rolul de consultant susțin creativitatea în comunicare și coachingul ca instrument de reflecție, feedback și creștere în domeniul educației.

Activez și pe platforma Mindcamp Connect (Canada) – loc de întâlnire al pasionaților de creativitate aplicată în business și educație – unde împărtășesc idei și bune practici în facilitare prin sesiuni de învățare deschise (open community sharing).


“Sesiunile de coaching 1:1 au fost pentru mine o gură de aer proaspăt, un nou orizont. Mi-au dat curaj să găsesc puterea în ce era vechi, să găsesc ancore în nou, dar mai ales în mine. Am învățat să-mi dau voie să văd și să cunosc.”

ANDREEA GÂRBACEA – BPO RECRUITMENT LEAD, ACCENTURE ROMANIA

De ce COACHING în SELF-Leadership?

Antrenează curiozitatea. Prin intermediul întrebărilor-cheie și exercițiilor de conștientizare, coaching-ul te invită la mirare și curiozitate, la gândire critică (nu cu critică), la asumarea schimbării de perspectivă, la chestionarea atitudinilor, limbajului și comportamentului limitativ și înlocuirea lui cu unul hrănitor, generativ.

Rezultate măsurabile. Clarificarea obiectivelor personale și de carieră, identificarea obstacolelor, depășirea barierelor mentale, dezamorsarea conflictelor, îmbunătățirea relațiilor, stimularea gândirii creative sau rezolvarea de probleme sunt câteva rezultate pe care le poți obține cu ajutorul coaching-ului.

Beneficii pe termen lung. Odată testată, însușită și antrenată, această practică a coaching-ului pentru sine (SELF-coaching) îți va îmbunătăți modul în care gândești, acționezi, comunici și relaționezi pe toate planurile vieții.


Programe pentru dezvoltarea abilităților de SELF-Leadership

SELF-Leadership înseamnă nu doar capacitatea de a te conduce, ci și de a-ți defini o destinație clară, a te adapta sau a-ți crea oportunități într-un context mai puțin favorabil. De aceea, auto-dirijarea implică o înțelegere profundă a propriei identități, a punctelor tale forte și a aspirațiilor, precum și abilitatea de a-ți influența propria comunicare, emoțiile și comportamentul – Bryant și Kazan (2012).

Mai mult, SELF-Leadership este un balans fin între a te conduce (self-rule) și a te lăsa condus (surrender). Leadership-ul de sine și a celor din jur implică și followership.

Programele originale #EgoismulPozitiv® (Positively SELFish) și #SchimbăFoaia® (Turn the Page) îți facilitează cunoașterea de sine (SELF-Awareness) pentru creșterea autonomiei (SELF-Autonomy) și gestionarea cu sens a schimbărilor (SELF-Change).

Oferă-ți timpul și spațiul pentru conectare și reflecție, provocările, creativitatea și instrumentele interactive de care ai nevoie în fiecare dintre etapele transformării tale!

Îți pun la îndemână metode de învățare eficiente din domenii cu care iau contact în formarea mea continuă. De la comunicare, coaching profesionist și programare neuro-lingvistică (NLP), până la psihodramă, actorie de teatru și pedagogie prin arte performative.

Metodele și instrumentele de învățare nonformale te ajută să ieși din raționamentul de tip liniar, antrenându-ți gândirea creativă la nivel practic. Câteva dintre acestea: piese de construit, desen liber, fotografie, tehnici de storytelling, exerciții de embodiment, vizualizare ghidată sau scriere creativă. Vezi mai multe aici.

Alege experiențe de învățare relevante pentru dezvoltarea abilităților de SELF-Leadership pentru tine sau oamenii din compania ta. Acestea sunt disponibile în limbile română și engleză, în persoană și în format online, pe platforme dedicate.

Coaching profesionist | Învățare experiențială prin metode nonformale | Facilitare la cerere (on-demand)

📨 Vreau ofertă personalizată >>> hello.noelaz@gmail.com