Despre

“You don’t need eyes to see the world, you need vision.” – Maxi Jazz (Faithless)

Sunt Noëla Zaharia, iar acest spațiu virtual este prelungirea mea din mediul offline, unde toate acțiunile au un singur scop: să ofer sprijin profesionist în dezvoltarea personală celor interesați de succes ca verb, nu doar ca substantiv.

Ca facilitator de învățare nonformală, îmbin perspectiva de professional high-potential coach cu cea de trainer experiențial și formator pentru a crea experiențe in momentum, individuale sau de grup, utile tuturor celor interesați de dezvoltarea autonomiei personale.

  • #EgoismulPozitiv® – workshop lateral de explorare practică și gândire creativă pentru autonomie personală 
  • #SchimbăFoaia® – programul individual de high-potential coaching bazat pe gandirea creativă și provocarea prin practică
  • Meta-Miorița – primul și singurul program de transHUMANță personală din România, lansat în parteneriat.

Sunt full-time freelancer din 2015, după ce anterior am lucrat timp de 15 ani în industrii creative în zona de talent management și comunicare.

Practic coaching profesionist de 10 ani (certificat EuCF), din care doi ani și în organizații.

Mai multe despre experiența, formările și certificările mele profesionale găsiți aici.

Experiential Training & Professional Coaching

Programele originale de învățare nonformală #EgoismulPozitiv® și #SchimbăFoaia® sunt disponibile în sistem open course (deschise publicului larg), dar și in-house (corporate sau la evenimente).

Până acum s-au bucurat de ele companii din industrii precum business management, tobacco, shared services, e-commerce/ retail sau IT&C, cum ar fi Business FranceAccenture, eMAG, Philip Morris sau IBM.

Vedeți aici pagina pentru companii.

În 2018 programele au trecut granițele României, de două ori în Belgia (foto 1), dar și în țări mai îndepărtate precum Filipine, devenind disponibile și comunităților de români din diaspora!

***

Mă inspiră…

Teatrul, muzica, jocul, caligrafia japoneză și neuroștiințele.

Dintre preocupările și metodele de învățare nonformală prin care am trecut eu însămi pentru a le putea pune mai departe în practică în sala de curs, menționez:

actorie de teatru | psihodramă | retorică și improvizație | scriere creativă | programare neuro-lingvistică

Cu ajutorul lor îmbin în programele de învățare nonformală introspecția și observarea cu creativitatea practică. Ceea ce ajută participanții să se redescopere în diferitele aspecte ale vieții lor personale, sociale, de familie, în carieră sau cu sine.

Scopul? Cunoașterea de sine, observarea comportamentelor toxice, eliberarea din strânsoarea tiparelor nocive, asumarea punctelor forte, preluarea controlul și, astfel, dezvoltarea autonomiei personale!

 

 

 

 

 

Instrumentele de lucru cuprind de la joc de rol și comunicare nonverbală la tehnici de storytelling și exerciții practice de gândire creativă.

***

Câteva dintre colaborările profesionale foarte dragi sunt…

Cea inițiată în 2017 cu Teach For Romania, unde țin sesiuni de dezvoltare personală prin training experiențial și coaching 1:1 pentru comunitatea de profesori și echipa organizației. Sunt recunoscătoare să pot contribui la efortul organizației TfR de a crește calitatea educației copiilor din România!

Un moment special a fost cel din Academia de Leadership și Pedagogie – LSA 2018, unde m-am implicat cu trei workshop-uri despre furia constructivă în etapa practică a formării pedagogice profesorilor. Iar în 2019 am continuat experiența alături de generația a 6-a de profesori Teach!

Cea cu Universitatea Alternativă unde am facilitat diverse sesiuni de învățare pentru tinerii viitori antreprenori.

O experiență valoroasă a fost cea din tabăra de vară CAMP UAu 2016, unde am și lansat conceptul #EgoismulPozitiv® și am introdus  silent coaching-ul ca sesiune de învățare aparte în cadrul programului.

Tot în sfera educației intră și cea antreprenorială, o altă colaborare dragă fiind cea cu tinerii de la Business Club.

Prima noastră întâlnire a fost la Academia de Startup-uri GoodToGo, unde în 2017 am ținut un atelier de creativitate.

De atunci ne întâlnim periodic pe diverse teme de workshop, cum ar fi self-awareness: the mirroring effect.

O altă colaborare foarte dragă este cea cu Learnity, unde în 2018 am ținut atelierul Eu sunt ok, copilul meu este ok pentru părinții adolescenților din comunitate.

Dar și un curs pentru liceeni pe tema relaționării lor cu părinții.

Iar alături de Impact Hub am facilitat în cadrul evenimentului Fears & Failures 2018 un workshop tematic: the sum of all fears.

***

Ce ați mai vrea poate să aflați este că…

Susțin din convingere evenimentele DisruptHR România, încă de la prima ediție din 2017. Motivele sunt multe și, cu fiecare eveniment, mereu altele. Cel mai mult îmi place formatul de tip elevator pitch, unde vorbitorii au doar 5 minute la dispoziție să câștige publicul cu ideea lor! Am scris aici și aici despre câteva dintre experiențele mele din sală și din culise. Cea mai recentă ediție DisruptHR a fost pe 26 martie 2019, la București. Video aici.

Am creat #EgoismulPozitiv® și #SchimbăFoaia® din dorința de a oferi participanților experiențe de învățare disruptive, complementare ca structură și relevante pentru dezvoltarea autonomiei lor personale.

Contexte care să-i ajute să-și “rupă filmele” din gânduri și comportamente, conectându-i la nevoile lor nespuse, la adevărurile neștiute și la dorințele ascunse. Totul pentru a-și găsi curajul și energia potrivite etapei în care se află sau în care vor să treacă.

Participanții la workshop-uri și sesiunile individuale de coaching vin din medii profesionale diverse. Sunt medici stomatologi, arhitecți, graficieni, artiști, consilieri, IT-iști, profesori, economiști, juriști, publicitari, jurnaliști, farmaciști, psihologi sau manageri de resurse umane. Găsiți aici părerile lor despre experiența lor la cursuri.

De peste 20 de ani mă dedic într-o formă sau alta voluntariatului pentru cauze sociale și educative, strângere de fonduri sau activarea comunitații pentru susținerea diverselor proiecte. Unul dintre ele este Ambasadorii Culturii, Cunoașterii și Gastronomiei Universale al asociației Mia’s Children unde, împreună cu alți oameni de bine, oferim periodic din timpul și priceperea noastră celor 45 de copii minunați ai doamnei Mia Scarlat!

***

Acest site este…

  • Un mijloc de comunicare virtual prin care ajungem să aflăm unii despre alții și cum putem contribui împreună în comunitate.
  • Un punct de pornire în dezvoltarea voastră personală pe subiecte precum libertate în gândire, echilibru în relații sau sens în carieră.
  • Un loc de unde aflați despre programele de învățare #EgoismulPozitiv® și #SchimbăFoaia® care vizează dezvoltarea autonomiei personale.
  • O ocazie de a lega parteneriate și colaborări pe tema învățării nonformale pentru adulți și tineri.
  • Un spațiu de lansat invitații la evenimente și opinii pe diverse teme –  blog 

Muțumesc pentru vizită și vă aștept cu drag gândurile, înscrierile la cursuri și coaching sau propunerile de colaborare pe adresa >>> hello.noelaz@gmail.com

Facebook | LinkedIn