Creative Cats Have To Work Like Dogs – curs interactiv de creativitate practică pentru oameni raționali

Dintre toate ideile fixe care taie aripile, statisticile ocupă un loc aparte. Iar adulților le plac statisticile!

Recent, am aflat de la o conferință pe tema creativității susținută de prof. Tony Buzan că abilitatea omului de a gândi și acționa dincolo de gardul propriu cu scopul de a produce ceva nou scade direct proporțional cu timpul petrecut în sistemul educațional. Fie el școală, birou, acasă. Astfel încât, la maturitate omul ajunge să-și piardă mare parte din capacitatea de a inova, creativitatea sa ajungând undeva la sub 10% din activitatea creierului.

Vă spuneam că adulților le plac statisticile! Poate și din nevoia de siguranță. “Măcar acum știu că nu mai sunt atât de creativ ca odinioară deci compensez prin efort.”

Și totuși, omul nu s-a născut fiind sigur de tot și de toate! Din contră, el a evolut din neștiință, din îmbrățișarea incertitudinii și acceptarea provocării de a descoperi lumea din jur! Cum fac copiii!

Doar că viața de adult ne este uneori vândută de educație ca o etapă superioară celei de copil în care gata cu joaca și exploratul! Ca adult trebuie să știi totul, să ai discernământ, să fii rațional!

Învățarea practică devine astfel învățare prin memorare abstractă, etichetarea efectelor și generalizarea situațiilor. Eliminând pe cât posibil sursele perturbatoare precum dezordinea, întrebările sau spiritul de aventură care devin un risc. În viteza cu care se mișcă lumea, trebuie să fim productivi! (Oare?)


Dacă statisticile arată că educația ne-a pus lacăt pe creativitate, ce facem?

Abilitatea de a gândi creativ și a inova este ultima dintre cele patru arii esențiale dezvoltării autonomiei personale – alături de timp, conflict și relații – pe care le abordăm în programul #EgoismulPozitiv®.

Creativitatea este cea care ne dă unicitate, ne diferențiază unii de alții și ne ajută să inovăm, să fim autonomi, pe picioarele noastre, în orice arie a vieții!

Creativitatea nu este un dar al elitelor sau al norocoșilor! Al talentaților din naștere sau al celor recunoscuți ca fiind creativi!

Creativitatea este în noi și se dezvoltă prin antrenament! Iar ca orice altceva pe lumea asta, ea se învață!

#EgoismulPozitiv® Creative Cats Have To Work Like Dogs – workshop lateral de creativitate practică pentru oameni raționali


Despre curs

Abordăm creativitatea din perspectiva omului rațional, care a citit multe și a acumulat experiență de viață sau în profesie, încât acum se simte neîncrezător, în pană de idei sau deconectat de la propria abilitate de a fi creativ și a inova.

  • fiecare participant va lucra pe un obiectiv personal liber ales
  • aflăm care sunt gândurile și comportamentele care ne țin departe de a ne pune creativitatea în practică
  • identificăm structura unui proces creativ și elementele care îl compun
  • ne dezvoltăm încrederea în sine și abilitatea de a face conexiuni și a crea ceva nou
  • descoperim tehnici de gândire out of the box pe care să le aplicăm în profesie sau în viața de familie

Special pentru acest workshop, vom folosi și două instrumente foarte utile în stimularea conștientă a creativității (creativity on damand):

Mind Mapping by Tony Buzan (UK)
Storymining by Ismet Mamnoon (SUA)


Program

Când: Miercuri, 22 mai

Unde: OK Center, București (Strada Traian nr. 1, Sector 3, la două stații de autobuz de Piața Unirii)

Program: 19:00 – 21:30 (cu pauze de ventilare, hidratare și gustări)


Investiție

90 RON/ persoană

Înscrierile se fac exclusiv prin email pe adresa >>> hello.noelaz@gmail.com

IMPORTANT! Din respect pentru timpul participanților și calitatea experiențelor de învățare locurile sunt limitate!

***

În cadrul workshop-ului vom folosi principiile #EgoismulPozitiv® – un program original de învățare pentru dezvoltarea autonomiei personale în cele patru arii esențiale ale sale: relațiile, conflictul, timpul și creativitatea.

Vă aștept cu drag!