Libertate fără frontiere la CAMP 2016 | Universitatea Alternativă

Când am primit mesajul Corinei, m-a lovit ca un trăznet! Și nu doar pentru că tabăra de vară a Universității Alternative se anunță una plină de magie, ci și pentru că dintre toate zilele posibile în care aș fi putut ține un atelier, am ajuns la… Freedom Day.

Este ziua în care explorăm una dintre cele mai puternice valori ale mele: LIBERTATEA. De expresie, în gândire, de a alege, de a spune nu, de a fi bun, de a învăța, de a accepta, de a încerca lucruri noi, de a uita, de a cerne informația, de a avea încredere, de a căuta, de a te expune, de a iubi, de a ierta, de a-ți alina fricile, de a o lua de la început și de a merge mai departe.

Libertatea nu este doar un drept uman fundamental, ci este o putere care te responsabilizează până în măduva oaselor. Te scoate din confort și te pune să alegi într-una: care îți sunt prioritățile, cu cine îți petreci timpul, pe ce cheltui banii, de la ce să te abții, pentru ce muncești, cât să investești în relații, la ce să fii atent, cum să aduci bucurie, ce să-ți amintești și mai ales cum să (îți) oferi libertatea de a fii așa cum ești.

Când ești liber ai de lucru, nu glumă! Vezi mesajul nerezonabil pentru studenți de la profii alternativi.

Și mai e bucuria libertății! Cam ceea ce am simțit eu făcând pasul către Universitatea Alternativă. Bucuria de a oferi energia, timpul, cunoștințele și toată ființa mea acestor tineri minunați, alături de care mă regăsesc iar și iar pe mine, învățând și trăind emoții noi, visuri mărețe și mai ales nebunia de a crede că DA, am puterea să schimb lumea! Iar prima cu care încep este chiar lumea mea.

Tinerii alternativi sunt cei care aleg să învețe și să se dezvolte prin autonomie și încredere în loc de control, diversitate și personalizare în locul standardizării, gândire critică în locul îndoctrinării. Sunt cei care își prețuiesc libertatea, care știu să o ofere celor din jur și care, au curajul să o redefinească mereu pentru ei înșiși!

“Ne-am bucura foarte tare dacă ai vrea să scriem împreună povestea CAMP 2016!” spunea mesajul Corinei.

Vino și tu alături de noi! Ai aici toate detaliile de înscriere în camp UAu 🙂

* surse foto: universitateaalternativa.ro, arhiva personală