Împreună pentru educație la Edu Leadership Gala 2019

Edu Leadership Gala este un eveniment organizat anual de Asociația Pentru Valori în Educație (AVE), în care lideri de business și specialiști din educație aduc împreună și sărbătoresc reușitele directorilor de școli din România!

În cadrul evenimentului se oferă 5 premii ca recunoaștere pentru implicarea, efortul și modul în care directorii atrag fonduri, dezvoltă proiecte și stimulează inovativ învățarea, transformând astfel școlile pe care le conduc și contribuind la creșterea nivelului de educație din România! 🇹🇩

Aseară m-am numărat printre gazdele care au întâmpinat invitații la Gală, alături de alți voluntari entuziaști și muuuult mai tineri decât mine! Unul dintre ei a venit direct de la teză, deci vă dați seama ce infuzie de tinerețe am făcut acolo! Mulțumesc, AVE, pentru ocazie!

Am vrut să revăd directorii câștigători de anul trecut, spre exemplu pe Claudia Mihai de la Școala Gimnazială nr.4 “Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa – care m-a cucerit iremediabil la ediția din 2018 – dar și să susțin candidații înscriși în competiția de anul acesta.

Printre ei s-a numărat și Aurora Zamfir, directorul Școlii Gimnaziale nr.1, tot din Pucioasa, cu care împărtășesc dragostea pentru profesori, limba română și învățarea nonformală!

La începutul lunii noiembrie 2019 am petrecut 4 zile în școala pe care o conduce, ținând cursuri de dezvoltare personală pentru cadrele didactice și echipa administrativă. Ba chiar am participat din curiozitate și la o oră de geometrie la clasa a VI-a a profesorului Sorin Ion! A fost minunat să redescopăr relația dintre simetrie și… empatie!

Dintre toate experiențele pe care le-am trăit la Pucioasa, am fost uimită de cum în locul soneriei clasice, aici pauzele sunt anunțate de “We Will Rock You!” a trupei Queen! Melodia este una dintre multele coloane sonore liber alese de Consiliul Elevilor! Vedeți aici un video în care am surprins momentul.

Apropo de libertate și oameni care deschid minți, inimi și drumuri, găsiți mai jos lista directorilor de școli, câștigători ai Edu Leadership Gala 2019!

💡 Directorul Anului pentru Inovație: AURORA ZAMFIR, director al Școlii Gimnaziale nr. 1 “Mihai Viteazul” din Pucioasa, jud. Dâmbovița.
*** a îmbunătățit experiența de învățare a elevilor prin activități nonformale inovative, cum ar fi transformarea curții școlii într-o gradină de citit, pictat, cântat, studiat și chiar crescut plante sau construit adăposturi de hrană pentru păsări.

🙌 Directorul Anului pentru Egalitate de Șanse: ADRIAN EMANUEL SILIMON, director al Școlii Gimnaziale nr. 4 din Turnu Magurele, jud. Teleorman.
*** a creat prima clasă integrată din județ și 2 cabinete de sprijin pentru 40 de copii cu deficiențe cognitive și autism infantil.

🚀 Directorul Anului pentru Antreprenoriat: MARIANA IFRIM, director al Școlii Gimnaziale “Nicu Enea” din Bacău, jud. Bacău.
*** a atras finanțări nerambursabile, sponsorizări și a câștigat proiecte pentru a reface infrastructura și baza materială a școlii (renovarea băilor, crearea unei stații radio, a unui cabinet logopedic, atelier de pictură).

🌳 Cel mai bun Tânăr Director al Anului: ANDRA MIHAELA MIHAI, directorul Școlii Gimnaziale “Colonie” din Râmnicu-Vâlcea, jud. Vâlcea.
*** a reușit să integreze în campul muncii 31 de elevi cu studii nefinalizate, prin programe de formare specifice, reducând abandonul școlar aproape în totalitate în rândul elevilor rromi în numai 2 ani!

🏆 Directorul Anului: IRINA CONSTANTINESCU, director al Școlii Gimnaziale “Matei Gr. Vladeanu” din Cândești-Vale, jud. Dâmbovița.
*** a inițiat și pilotat parteneriate și proiecte tech inovative (e.g. “CândEști în IT”) pentru cei 176 de copii din mediul rural cu scopul de a deprinde abilități necesare acestui secol.

Văzându-le aseară filmele de prezentare, m-am emoționat. Câte lucruri bune fac mulți oameni în țara noastră! Lucruri despre care merităm să aflăm și de care să ne lăsăm inspirați zi de zi! 🙏❤️

Susține și tu educația din România oferind resurse, timp și expertiză sau investind bani în proiectele Asociației Pentru Valori în Educație!