🌳 Programe. Colaborări. Parteneriate

Experiența de 15 ani comunicare și talent management în companii din industrii creative, formările și practica în resurse umane, programare neuro-lingvistică, training și coaching profesionist m-au ajutat să dezvolt o serie de programe, colaborări și parteneriate ce au ca scop facilitarea învățării pentru viață.

Spre exemplu Meta-Miorița, primul program de transHUMANță personală din România. Lansat în 2015 în parteneriat cu Dana Dumitru, absolvent de Medicină și psihoterapeut, programul invită vorbitorii nativi de limba română să-și extindă granițele cunoașterii de sine, celebrând bogăția propriei lumi interioare, dar și provocându-și valorile și convingerile pentru a-și da un suflu nou în contextul de viață global în care se află.

În 2016 am lansat #EgoismulPozitiv® și #SchimbăFoaia®, două programe originale de life-long learning sau dezvoltare personală continuuă pe care le derulez și în prezent.

Lucrez cu părinți, profesori, tineri și adolescenți, dar și antreprenori, manageri sau specialiști din companii din România și diaspora, care activează profesional în industrii precum shared services, HR, media & advertising, e-commerce/ retail, pharma sau tech, în companii precum Accenture, Bridgestone, Business France, Philip Morris, eMAG sau Impact HUB.

#EgoismulPozitiv® înseamnă workshop-uri laterale dedicate auto-cunoașterii în 4 arii principale necesare creșterii autonomiei personale: relațiile, conflictul, timpul și creativitatea.

#SchimbăFoaia® este un program complementar de coaching profesionist, 1:1 sau de grup ce are ca scop gestionarea cu sens a schimbărilor. Temele de lucru în sesiuni vizează omul ca întreg, conștient și în deplină armonie cu nevoile fiecărei arii a vieții – personală, socială, familială, intimă, profesională.

Tot în 2016 m-am alăturat comunității de formatori pentru studenții antreprenori din Universitatea Alternativă și ASE – Business Club. Fie că vorbim despre lansarea unui start-up, crearea unui nou produs/ serviciu, coordonarea unui proiect la nivel internațional sau managementul unei echipe multi-disciplinare, auto-cunoașterea este atât de necesară în munca antreprenorială!

În 2017 am început colaborarea cu Teach for Romania în calitate de trainer și coach pentru profesorii susținuți de organizație în demersul lor ambițios de a schimba lumea oferind educație copiilor din medii vulnerabile. Doi ani la rând am participat ca facilitator și în LSA – Academia de Leadership și Pedagogie, programul de formare a specialiștilor în diverse domenii pentru meseria de cadru didactic, unde am susținut ateliere #EgoismulPozitiv® despre furia constructivă prin auto-cunoaștere și dezvoltarea empatiei.

Din 2018 lucrez și cu românii din diaspora, primii clienți fiind din Belgia și Filipine. Dar și cu tineri din școli private sau care sunt educați în sistem homeschooling, precum adolescenții comunității Learnity sau ai Centrului Educațional Explore 100!

În 2019 am lansat #EgoismulPozitiv® și #SchimbăFoaia® și în școlile de stat care se preocupă de dezvoltarea personală a cadrelor didactice și a personalului auxiliar în vederea susținerii parcursului profesional al acestora. De la abilități de comunicare, relaționare și cultivarea empatiei, până la lucru în echipă, agilitate sau managementul timpului și a conflictelor, cursurile pentru școli au ca scop creșterea autonomiei personale și gestionarea schimbărilor dintr-un mediu în continuă tranziție, reformă, transformare: educația.

În 2020 am participat ca lucrător de tineret la Conferința Internațională Erasmus+ “Youth Work in the Digital Era” din Luxemburg. La expoziția de tehnologii și instrumente de training, am expus diferite materiale de facilitare non-digitale (fotografii, piese de construit, figurine, întrebări de coaching, recuzită) sub motto-ul “Tu cine ești fără internet?”. Standul a stârnit un mare interes în rândul vizitatorilor care, veniți în căutarea surselor digitale în educație, au regăsit cea mai importantă resursă în învățare: pe sine! Găsiți aici un rezumat al experienței.

În pandemie am lansat “Creativitate pe pâine”, atelier care a trezit interesul Asociațiilor TfR Alumni și Rubik School. Acestea l-au integrat în S.E.L.F. Camp, respectiv “Mă educ pentru viitor”, programe online dedicate special profesorilor din sistemul de stat în căutarea autonomiei și relevanței muncii lor în această perioadă.

Tot în 2020 m-am alăturat Mindcamp Connect (Canada) unde explorez știința și arta creativității în training și coaching, atât ca participant cât și ca facilitator al propriilor sesiuni pentru comunitatea internațională de profesioniști interesați de învățarea pentru viață!

Iar în 2021 m-am afiliat Succeed.world (Olanda) platformă online destinată oamenilor din toată lumea interesați de dezvoltare personală prin sesiuni 1:1 alături de membrii unei rețele internaționale de profesioniști specializați în coaching cu tehnici de programare neuro-lingvistică. Mă găsiți aici.

Promovez coaching-ul ca instrument indispensabil în stabilirea de obiective, comunicare, lucru în echipă sau oferirea de feedback constructiv în educație. În timp, profesorii cu care am lucrat i-au observat utilitatea în dezvoltarea personală pentru susținerea creșterii profesionale, în menținerea unui mediu conversațional deschis cu elevii, dar și în stimularea autonomiei copiilor în învățare sau chiar predarea materiei la clasă.

Astfel, cel mai recent m-am alăturat echipei Teleskop, platformă educațională românească de preluare, generare și analiză de date de feedback în școli. Aici împărtășesc idei și sprijin profesorii în auto-cunoaștere, antrenarea creativității și împrietenirea cu feedback-ul la clasă pentru îmbunătățirea actului didactic și… învățarea cu drag!