Facilitare

Facilitare on-demand

Ofer servicii de facilitare experiențială de grup și 1:1 în cadrul sesiunilor de învățare și dezvoltare personală pe care organizatorii de conferințe, prezentări tematice sau simpozioane aleg să le ofere publicului în contextul temei evenimentului.

Adică,

  • în cadrul conferinței incluzi și experiențe de învățare practice, personale și imediat măsurabile, pe tema evenimentului!
  • sesiunile de învățare non-formală pentru participanți vor da valoare și personalitate oricărui eveniment
  • sesiunile-fulger de învățare (oferite la înscriere, bonus sau opțional) vor surprinde plăcut publicul
  • workshop-urile pot targeta anumite categorii de public (e.g. manageri, părinți, HRs, etc.)

Experiența mea de facilitare a workshop-urilor acoperă lucrul individual (1:1), în grup foarte restrâns (3-4 persoane), mic (4-8 pers), mediu (8-12), mare (15-20) și foarte mare (20-30 pers).

Lucrez cu categorii socio-profesionale diverse, de la tineri antreprenori, profesori și părinți, până la adolescenți sau liber profesioniști.

În toate aceste situații, metoda de facilitare implică atenție și feedback specific, în timp real, pentru tot grupul și fiecărui participant în parte!

Un exemplu de astfel de workshop integrat în eveniment tematic pe care le-am facilitat este cel de la Impact Hub – Fears & Failures Conference pe tema vulnerabilității și gestionarea fricilor (foto 1).

Pentru propuneri și colaborări, mă poți contacta pe adresa >>> hello.noelaz@gmail.com

Oferă publicului evenimentului tău experiențe de învățare “in momentum”!

Pentru participanții la cursuri, in momentum înseamnă învățare de grup hands-on, cu rezultate imediate și acționabile, fără proiector sau discursuri motivaționale! Facilitare experiențială de grup și 1:1 pentru schimbare comportamentală!

Pentru mine ca trainer, in momentum înseamnă că: observ cu atenție, am prezență de spirit, construiesc pe elementele surpriză, accept provocări, mă adaptez, iar la nevoie schimb brusc structura cursului, în acord cu nevoilor de moment ale participanților!

Totul într-un cadru relaxat și amuzant, în care folosim orice avem la îndemână pentru a face conexiunile necesare învățării – obiecte, senzații, informații, recuzită, imagini, povești, sunete, scheme, hărți mentale, desene, fișe, situații sau pe noi înșine!

La workshop-uri lucrăm în profunzime pe teme specifice, cum ar fi: self-awareness, EQ – inteligența emoțională, tehnici de negociere și influență în relații, conflictul interior, manipularea timpului personal, tehnici de gândire laterală, creativitate și inovație, furia constructivă, cum să spui NU în relații, dezvoltarea relației cu copiii, frici și vulnerabilitate în antreprenoriat, adolescenții și comunicarea eficientă cu părinții.

Despre mine

Cu o experiență de 15 ani în industrii creative în sfera comunicării și dezvoltării umane (employer branding, recrutare, talent management, coaching), în 2015 m-am lansat ca facilitator de învățare nonformală liber profesionist.

Am urmat formări complexe în training experiențial, coaching și programare neuro-lingvistică la nivel professional. Detalii aici.

În paralel, am cochetat cu teatrul 2 ani, fiind pasionată de muzică, scrierea creativă, neuroștiințe și shodō (caligrafia japoneză).

De 10 ani practic coaching profesionist, din 2019 acreditat și la nivel european (EuCF Professional Coach).

Am început să creez programe originale de învățare in momentum din nevoia de a aduce mai multă valoare și varietate pe piața de training și coaching din România în sfera dezvoltării autonomiei personale.

  • #SchimbăFoaia® – program original de professional high-potential coaching dezvoltat pe două direcții – gândirea creativă (creative thinking) și provocarea prin practică (challenging practice)

individual | group | silent sessions

  • #EgoismulPozitiv® – program original de învățare pentru dezvoltarea autonomiei personale în cele patru arii esențiale ale sale: relațiile, conflictul, timpul și creativitatea.

Ele sunt disponibile în sistem open (în țară și pentru diaspora), dar și pentru companii sau evenimente (in-house).

Metoda mea de facilitare include instrumente de coaching, training experiențial și programare neuro-lingvistică (NLP). 

Câteva repere științifice

Coaching-ul este un proces de transformare pe termen lung, care are la bază un cadru de referință, conținutul personal al clientului și relația dintre cei doi participanți (coach si coachee / client).

Prin coaching înveți să îți definești un obiectiv și să-ți faci un plan de acțiune pentru atingerea lui (ce anume ai de făcut). Este un antrenament individual care îți oferă claritate, îți dezvăluie opțiuni de alegere și te ghidează pentru a-ți regla comportamentul și trăirile interioare în raport cu noul context în care te afli. Iar asta înseamnă autonomie în gândire și libertate de acțiune pentru un rezultat concret.

Spre deosebire de coaching, trainingul este o metodă de lucru prin care se generează un transfer de informații, însușirea unor aptitudini sau schimbări în comportament, de la trainer către participanți. Sesiunea cuprinde atât o parte teoretică, cât și una practică, având ca beneficiu major experiența și feedback-ul de grup, care adaugă valoare celei de lucru individual.

Training-ul clasic este despre conținut (care sunt pașii de urmat, exemplele altora, rețeta), coaching-ul este despre proces (care sunt pașii de urmat relevanți pentru tine în raport cu obiectivul propus și cum faci să te pui în starea în care să treci la acțiune pentru îndeplinirea lui).

Training-ul experiențial (learning by doing) este o formă de învățare activă prin care îți însușești noi abilități fizice, mentale și comportamentale cu ajutorul diverselor metode practice de facilitare. Acestea pot include: joc de rol, mișcare, recuzită, simulări, tehnici de modelare comportamentală, metafore, desen liber, introspecție prin scriere sau vizualizare, improvizație și altele. Acest tip de training este specific workshop-urilor laterale #EgoismulPozitiv®, care includ și sesiuni de coaching de grup, pentru facilitarea învățării experiențiale din cât mai multe perspective.

Programarea neuro-lingvistică (NLP) se ocupă cu studiul structurii interne a experienței subiective. Mai simplu, este un fel de GPS cu ajutorul căruia navighezi prin cotloanele ființei tale, descoperind scurtături, bulevarde fără trafic, pasaje pline de bogăție sau peisaje însuflețitoare despre care nici nu știai că există. Nu este nici magie, nici misticism.

NLP-ul își are rădăcinile în psihologie, neuroștiințe, lingvistică, fizică și matematică (teoria haosului sau a sistemelor complexe), fiind una dintre metodele eficiente de lucru în coaching. Acesta te ajută să înțelegi despre tine cum anume faci ceea ce faci, așa încât elimini blocajele în gândire, scapi de temeri și limitări, îți activezi creativitatea, identifici perspective noi asupra unei situații și devii conștient(ă) de schimbările pe care ai nevoie să le faci în atitudine și comportament pentru a ajunge unde îți dorești.

Dacă îți dorești să integrezi în cadrul evenimentului tău sesiuni de învățare cu facilitare experiențială ce include toate elementele de mai sus, aștept cu drag să-mi scrii pe adresa >>> hello.noelaz@gmail.com

Recomandă unui organizator de evenimente sesiuni de învățare cu facilitare experiențială pentru participanți!