București, Orașul Golan

De ieri circulă pe rețelele de socializare un articol minunat despre România, scris de Gabriel Morin, web developer francez relocat în București. Comercial sau nu, articolul este atât de frumos redat încât am simțit nevoia să pun și eu o referire la el pe blog, care să ne amintească oricând cât de ușor ne putem schimba perspectiva asupra lucrurilor dacă ne lăsăm ochii liberi să cutreiere.

Articolul a fost publicat pe celebra platforma medium.com, care aduce împreună oameni cu păreri noi și îndrăznețe despre diverse subiecte.

Cuvintele lui Morin pledează pentru curiozitate și debarasarea de prejudecăți, invitând cititorul să vadă Bucureștiul cu sufletul, să-l trăiască pe viu, să-i respire istoria și să-și clătească auzul în ritmurile vibrante pe care doar Orașul știe cum să le adune laolaltă și să le transforme în experiențe unice.

Printre referirile cronologice la situația socio-economică a României, bine punctate cu exemple și concluzii pertinente, Bucureștiul pare un loc care domină timpul. O oază de modernism, diversitate culturală și exemple de curaj pozitiv, un oraș clădit din extreme, în care ai parte de emoții și surprize la tot pasul.

Ceea ce mi-a mai atras atenția în mod deosebit la acest articol a fost pofta de muzică a autorului, care spune că inspirație la scris i-a fost chiar radioul nicecream.fm.

Iar dintre miile de coloane sonore autohtone cu care își putea marca articolul, el a ales-o tocmai pe aceasta. Excelent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23  +    =  25