8 experiențe laterale fresh de adus în compania ta!

Luna trecută, un colaborator mi-a cerut pentru un client un workshop altfel pe orice temă! “Ceva de leadership!”

Neavând un brief specific, în loc de un singur curs i-am propus opt, fiecare tematică din câte o arie a vieții! Ce dovadă mai mare de leadership decât să-ți conduci propria viață așa cum vrei? Când follower, când lider… Când surrendering, când self-ruling

Apropo de viață și condus, chestiunea aceasta cu work-life balance ne generează artificial un conflict tare nefericit! Viața noastră este una, iar ariile în care vrem să ne dezvoltăm sunt multe! Și uneori toate vor atenție în același timp! Sigur că latura personală contribuie la cea profesională! Dar și invers! Sigur că părțile sunt interconectate și funcționează ca un sistem! Iar dacă ceva nu merge bine într-o parte, sigur că alte părți sunt afectate, iar împreună influențează bunul mers al vieții!

Da, sunt multe oferte de cursuri pe piață! Pe de altă parte, știți ce greu e să gândești teme de workshop altfel? Toată lumea pare să caute altfel, încât nici nu mai știm ce înseamnă acest cuvânt.

Eu găsesc acest altfel în feedback-ul de la clienți. Fac constant reality check despre nevoile particulare de învățare ale oamenilor. Acesta este și motivul pentru care cursurile de mai jos nu adresează generalități, ci răspund unor nevoi punctuale de dezvoltare, foarte nișate. În funcție de tematică, ele vizează nu doar însușirea unor idei noi de către participanți, cât mai ales adoptarea unui mindset sustenabil, reflectat în comportamentul pe termen lung.

Spre exemplu, din lista workshop-urilor de mai jos, un client a ales recent Agile Selves for Agile Environments, semn că simpla implementare a unui sistem nou nu este suficientă pentru a fi adoptată automat de echipe. Însă antrenarea unui mod de gândire deschis la incertitudine și schimbare susține acest mod de lucru agil.


Așadar, din vitrina cu experiențe de învățare vă puteți alege pentru anul acesta:

 1. Creative Cats Have to Work Like Dogs – discover the creative process and train your innovative self
 2. Sum of All Fears – face your fears, failures and setbacks to thrive
 3. Self-Awareness: The Mirroring Effect – become more collaborative by dealing with the Me in the TEAM
 4. Conflict Resolution – grow yourself through inner challenge and outer difficulties
 5. In A Relationship – set healthy boundaries and create meaningful relationships in any team
 6. Time: Friend or Foe – learn how to use your perception of time to grow interest, engagement and efficiency in any activity
 7. Keep Out of Burnout – explore effective self-coaching tools to keep yourself out of personal or professional crisis
 8. Agile Selves for Agile Environments – develop an agile mindset to easily adapt to changing environments

In afara acestor tematici, putem organiza în compania voastră workshop-uri și pe alte subiecte, cum ar fi EQ – inteligența emoțională, tehnici de negociere și influență în relații, conflictul interior, manipularea timpului personal, tehnici de gândire laterală, creativitate și inovație, furia constructivă, cum să spui NU în relații sau DQ awareness – relația cu consumul de digital.

Cum lucrăm

 • Fiecare workshop are maximum 12 participanti, din respect pentru timpul și calitatea învățării.
 • Durata unui curs variază în funcție de nevoile companiei (de la 2 ore la o zi întreagă).
 • Pe durata cursului atenția mea cuprinde în timp real atât dinamica de grup, cât cea personală a fiecărui participant.
 • Fiecare participant lucrează pe un obiectiv individual liber ales. Astfel, finalul cursului aduce și un rezultat concret, imediat măsurabil.
 • Fiecare exercițiu este urmat de debriefing în grup, dar și 1:1. Fără prezentări la proiector, speech-uri plictisitoare sau filme motivaționale. Lucrăm 100% experiențial, in momentum!

IMPORTANT!

Programele de SELF-Leadership #EgoismulPozitiv® și #SchimbăFoaia® sunt customizabile în limbile română sau engleză, fiind disponibile în format de grup sau individual (pentru sesiunile de coaching), în sala de curs, la sediul companiei sau virtual, pe platforme digitale.

Ele sunt construite complementar unul pentru celălalt. Astfel, clienții de coaching se pot dezvolta suplimentar prin exercițiile de grup, iar participanții la cursuri pot opta ulterior pentru învățare individuală, în profunzime, în oricare dintre cele trei etape de s-ar afla:

 1. SELF-Awareness (cunoașterea de sine)
 2. SELF-Autonomy (dezvoltarea autonomiei personale)
 3. SELF-Change (gestionarea cu sens a schimbărilor)

Până acum programele au ajuns în industrii precum shared services, business management, tobacco, retail, banking sau IT&C în companii ca Accenture, Business France, eMAG, OTP Bank, Philip Morris sau Impact HUB.

 • #SchimbăFoaia® este un program de professional coaching pentru SELF-Leadership bazat pe abordarea schimbărilor cu ajutorul gândirii creative aplicate

Coaching-ul este un proces de transformare pe termen lung, care are la bază un cadru de referință, conținutul personal al clientului și relația dintre cei doi participanți (coach si coachee / client).

Prin coaching, clientul învață să-și definească un obiectiv și să-și facă un plan acționabil pentru atingerea lui. Este un antrenament individual care îi oferă claritate, îi dezvăluie opțiuni de alegere și îl ghidează pentru a-și regla comportamentul și trăirile interioare în raport cu noul context în care se află. Iar asta înseamnă autonomie în gândire și libertate de acțiune pentru un rezultat concret.

 •  #EgoismulPozitiv® este un program de învățare autodirijată prin workshop-uri laterale care abordează tematici din cele 4 mari arii de interes în dezvoltarea abilităților de SELF-Leadership: relațiile, conflictul, timpul și creativitatea.

Metoda de lucru este cea de training-ul experiențial (learning by doing), o formă de învățare activă prin care participanții își însușesc noi abilități fizice, mentale și comportamentale cu ajutorul diverselor metode practice de facilitare. Acestea pot include: joc de rol, mișcare, recuzită, simulări, tehnici de modelare comportamentală, metafore, desen liber, introspecție prin scriere sau vizualizare, improvizație și altele.

Toate workshop-urile includ tehnici de coaching de grup pentru facilitarea învățării din cât mai multe perspective.

Pentru întrebări suplimentare și colaborări vă aștept cu drag pe adresa >>> hello.noelaz@gmail.com