Pentru companii

“Inovarea este în ADN-ul organizației noastre, așa că inițiativele care să stimuleze creativitatea nu puteau să lipsească. Folosind tehnici de gândire laterală, i-am provocat pe participanți să depășească tendința de a rămâne blocați în tipare și i-am ghidat spre a gândi out of the box. Atelierul a fost susţinut de Noëla Zaharia, coach şi formator, şi a venit cu exerciții practice și studii de caz despre creativitatea în business.”

Andreea Pană (Internal Communication Consultant) despre workshop-ul experiențial  Creative Cats Have to Work Like Dogs, parte din programul intern eMAGPlayground, 2017 și 2018

***

“Workshop-ul a avut de toate: un mod inedit de abordare a subiectului, jocuri de rol, interacțiune, foarte multă energie creativă și mai presus, ne-a oferit ocazia să învățăm experimentând. Îți admir felul în care reușești să transmiți energia mai departe, să faci clasa să vibreze la subiect, să colaboreze și să producă ceva frumos la final – o revelație. Una pentru fiecare din noi în parte, cei care am participat și ne-am redescoperit prin această experiență. Îți mulțumesc pentru asta, sper să mai am parte și de alte sesiuni de învățare și experimentare cu tine, you rock!”

IBM Romania GMC Geanina Neagu (Learning & Development Coordinator) despre workshop-ul experiențial Meta-Miorița pe tema conflictului, Game of Thinkers – Încleștarea Triburilor în Casa Lannister, 2016

***

“Sesiunile de coaching 1:1 au fost pentru mine o gură de aer, un nou orizont și mi-au dat curaj să găsesc puterea în ce era vechi, să găsesc ancore în nou, dar mai ales în mine. Unde există temeri e loc de nou, iar unde e nevoie de coaching, e Noëla – caldă, cu tehnică, autentică.”

Accenture – Andreea Gârbacea (Romania BPO Recruitment Lead) despre programul de professional high-potential coaching #SchimbăFoaia®, 2018

 

***

“Îți scriu aceste rânduri cu aceeași energie pozitivă pe care am simțit-o în cadrul atelierului. Mulțumesc mult pentru prezența în cadrul academiei noastre de start-up-uri și pentru faptul că susții constant procesul educațional al tinerilor antreprenori ce se află la început de drum. Datorită ție am reușit cu toții să preluăm niște idei importante care ne vor ajuta atât pe plan personal, cât și în parcursul nostru profesional. Pe zi ce trece, reușim să observăm progresul participanților noștri, iar datorită exercițiilor creative și interactive propuse de tine, am reușit să creăm o comunitate mult mai unită, ce privește mai atent înspre crearea valorii adăugate într-un mod autentic.” 

Mădălina Dobre (HR Officer, Academia de Startup-uri Good To Go) despre workshop-ul experiențial #EgoismulPozitiv® pe tema creativității în antreprenoriat, 2017

***

“O căutasem pe Noëla pentru a o ruga să devină unul dintre coachii care susțin procesele transformaționale ale profesorilor Teach for Romania. Iar ea ne-a invățat pe noi toți să schimbăm foaia. Să fim prezenți în universul nostru, să ne onorăm nevoile, să ne descatușăm energia din chinga fricilor. Ne-a învățat să nu uităm de noi în încercarea nebunească de a schimba viețile copiilor cu care lucrăm. Să practicăm cu iubire și blândețe egoismul pozitiv. Și-ncepe să ne iasă. Iar Noëla e mereu alături, pentru o nouă generație de temerari.”

Mirela Ștețco (Head of Training & Support, Teach for Romania) despre #SchimbăFoaia® și #EgoismulPozitiv®, programe de învățare ongoing, adaptate nevoilor profesorilor și echipei Teach.

***

Lucrezi într-o companie sau conduci o firmă care are nevoie de programe de învățare alternativă și/sau sesiuni de coaching profesionist pentru dezvoltarea spiritului autonom al managerilor și angajaților tăi?

Avem în comun cel puțin expresiile: stabilirea obiectivelor, autonomia personală, managementul conflictului, eliberarea de stres, gestionarea timpului, relațiile dificile, creativitatea și inovațiea, inteligența emoțională, motivarea eficientă, activarea echipei, abilitățile de leadership, talent development sau employee engagement?

Ce pot face pentru tine

Sunt facilitator de învățare nonformală liber profesionist.

Dezvolt propriile programe de învățare pentru autonomie personală, de la structura design-ului de curs, până la livrarea lor in-house (în companii) sau în sistem open (deschise publicului larg).

Acestea sunt:

  1. #EgoismulPozitiv® – workshop lateral de explorare practică și gândire creativă pentru autonomie personală
  2. #SchimbăFoaia® – programul individual de high-potential coaching bazat pe gândirea creativă și provocarea prin practică
  3. Meta-Miorița – primul și singurul program de transHUMANță personală din România, lansat în parteneriat.

În facilitarea învățării îmbin perspectiva de professional high-potential coach cu cea de trainer experiențial și formator pentru a crea experiențe in momentum, individuale sau de grup, 100% adaptate nevoilor companiei tale!

Dintre temele abordate: self-awareness, EQ – inteligența emoțională, tehnici de negociere și influență în relații, conflictul interior, manipularea timpului personal, tehnici de gândire laterală, creativitate și inovație, furia constructivă, cum să spui NU în relații, dezvoltarea relației cu copiii, frici și vulnerabilitate în antreprenoriat, adolescenții sau comunicarea eficientă cu părinții.

Până acum, programele #EgoismulPozitiv® și #SchimbăFoaia® au ajuns în firme din diverse industrii – shared services, business management, tobacco, retail sau IT&C – cum ar fi Business France, Accenture, eMAG, Philip Morris sau IBM.

Din 2018 ele au devenit disponibile și pentru comunitățile de români din diaspora. Anul trecut solicitările de cursuri și coaching au venit din Europa (e.g Belgia), dar și din țări mai îndepărtate, precum Filipine!

Testimoniale

Metode de lucru

Sunt pasionată de teatru, muzică, joc, caligrafia japoneză și neuroștiințe.

Folosesc metode care îmbină introspecția și observarea cu creativitatea practică. De la joc de rol și comunicare nonverbală la storytelling și exerciții practice de gândire laterală.

Aceste metode scot participanții din frustrări sau blocaje și elimină barierele în comunicare. Le stimulează creativitatea și exprimarea liberă, ceea ce înseamnă că învață cu plăcere, din proprie inițiativă și specific nevoilor lor.

Un alt avantaj al acestor metode este că generează transformarea în profunzime a individului. Schimbările sale de atitudine se vor regăsi astfel și în comportamente, deci au efect pe termen lung.

Din respect pentru timpul și calitatea învățării, numărul ideal de participanți la un workshop este de maximum 12. Astfel, atenția mea poate cuprinde în timp real atât dinamica de grup, cât cea interioară, a fiecărui participant.

Ca structură, fiecare exercițiu de curs este urmat de debriefing în grup, dar și 1:1. Fără prezentări la proiector, speech-uri plictisitoare sau filme motivaționale. Lucrăm 100% experiențial!

O altă trăsătură caracteristică a experiențelor de învățare pe care le facilitez este că fiecare participant lucrează pe un obiectiv personal, liber ales. Astfel, finalul cursului aduce și un rezultatul concret, imediat măsurabil.

Dintre preocupările și metodele de învățare nonformală prin care am trecut eu însămi pentru a le putea pune mai departe în practică în sala de curs, menționez:

actorie de teatru | psihodramă | retorică și improvizație | scriere creativă | programare neuro-lingvistică

Experiență

  • După 15 ani de lucru în industrii creative în sfera comunicării și dezvoltării umane, în 2015 m-am lansat ca facilitator de învățare nonformală liber profesionist
  • Am creat și susțin activ programele originale de învățare pentru autonomie personală #SchimbăFoaia®și #EgoismulPozitiv®, disponibile atât pe plan intern, cât și pentru diaspora
  • În dezvoltarea mea, am urmat formări complexe în training experiențial, coaching și programare neuro-lingvistică la nivel professional. Detalii aici
  • În paralel, am cochetat 2 ani cu teatrul, fiind pasionată de muzică, scrierea creativă, neuroștiințe și shodō (caligrafia japoneză)
  • Practic coaching profesionist de 10 ani, acreditat și la nivel european – EuCF Certified Professional Coach (CEUC)
  • Facilitez experiențe de învățare în sistem open (pentru publicul larg), in-house (corporate), pentru diverse organizații (Teach for Romania, Universitatea Alternativă, Learnity) sau la evenimente specifice (Conferințele Impact Hub).
  • Susțin din convingere evenimentele DisruptHR România încă de la prima ediție. În 2019 am avut o prezentare Self-inflicted Gain– vezi aici.

Formare profesională

* Traineri: Peter Schutz (Austria), Melita Reiner (Croația), Benedykt Krzysztof Peczko (Polonia), Sid Jacobson (SUA), Siegrid Sommer (Austria), Tim Hallbom (SUA), Cătălin Zaharia (România).

Te invit să-mi scrii pentru orice tip de colaborare sau propunere de proiect pentru organizația ta pe adresa >>> hello.noelaz@gmail.com

Recomandă cuiva programele originale de învățare nonformală #SchimbăFoaia® și #EgoismulPozitiv®!