“La răscruce de drumuri” într-un nou workshop experiențial despre CONFLICT | #EgoismulPozitiv®, 9 septembrie

Cu tot avansul tehnologic, diversele modalități de relaționare și varietatea opțiunilor de a ne petrece timpul și a ne stimula gândirea, uneori intrăm în același scenariu al anxietății, neînțelegerii și furiei care ne alimentează stări de conflict interior pe care nu știm cum să le gestionăm.

“Mă simt vinovată când fac ceva pentru mine.”

“Mă neliniștește că sunt o altă persoană în diferite situații.”

“Mă cert că am stagnat în ultimii doi ani.”

Teoria o știm bine – din conflict se naște progresul. Dar cum facem să acceptăm că o stare conflictuală ne poate fi și utilă? Cum să acceptăm conștient un conflict interior, să-i surprindem dimensiunea și să aflăm cum am ajuns acolo și cum îl putem înțelege și depăși?

Oare suntem gata să ne dăm zona de confort de moment pe un potențial câștig ulterior? Întocmai ca în experimentul cu șoarecele care, aflat în deplină siguranță în cutie, devine la fel de incapabil să-și caute mâncarea în afara ei, ceea ce în final îi și aduce pieirea…

Găsiți aici câteva idei despre conflict pe care le-am scris recent pentru revista Unica.


Conflictul interior este una dintre pricipalele surse de stres pentru noi, deoarece:

  1. ne aparține, deci nu este ceva venit din exterior pe care să-l putem îndepărta sau bloca
  2. ne atrage atenția, ne provoacă și tinde să se mențină prezent pe măsură ce încercăm să-l ignorăm
  3. ne îndeamnă cu obstinație să ieșim din zona de confort pentru a-l înțelege și a-l depăși

Iar noi nu și nu.

Spre deosebire de animale, oamenii învață din experiența lor anterioară, ceea ce evolutiv este de mare ajutor, mai ales în dezvoltarea unei gândiri strategice pe termen mediu/ lung despre sine și viață. Lucru admirabil, dar ce facem când mai multe gânduri se luptă simultan pentru supremație, mai ales gânduri dintr-acelea care răspund unor nevoi sau valori diferite și ne servesc interese divergente? Din efortul nostru de mediere fără rezultat, între acestea, apare conflictul interior. 

Toți avem momente de cumpănă sau răscruci de drum în fața cărora uneori ne simțim neputincioși, temători, neștiutori sau stresați că mai devreme sau mai târziu vom avea de luat o decizie încotro mergem. Și așa apare amânarea. Și fiecare amânare aduce cu sine dezvoltarea altor două capacități care ne pot da de furcă dacă nu le controlăm, și anume teama de eșec și ignoranța. Iar pe măsură ce le facem loc ajung să devină parte din noi. Până la un punct. La ora de chimie îî spuneam “punctul de fierbere.” După acest punct, apa începe să scadă. La fel și energia noastră pe care în loc să o folosim la creștere o consumăm pe (re)echilibrarea emoțională. Pe supraviețuire.

În sprijinul tuturor care vă confruntați cu conflicte interioare de orice fel am creat “La răscruce de drumuri” – workshop experiențialdespre CONFLICT din seria #EgoismulPozitiv, în care veți lucra pe subiecte concrete care vă macină în acest moment. La final plecați nu doar mai energizați și plini de informații și idei noi, dar veți închide o stare de conflict căreia i-ați tot amânat rezolvarea din diverse motive. Și veți afla cum să treceți de la lupta pentru supraviețuire la bunăstare și autocontrol.


Despre “egoismul pozitiv”

Să recunoaștem fără rușine, frică sau jenă că natura ne-a înzestrat cu un minunat dar pe care avem datoria să-l îngrijim cu aceeași candoare cu care îl îngrijim și la alții: propria persoană! Instinctul de supraviețuire ne învață că egoismul este în noi toți – el ne dă aripi, dar ni le și poate frânge dacă nu-i înțelegem puterea și nu-l acceptăm ca fiind parte din noi. Însă, bine înțeles și direcționat pozitiv, egoismul devine aliatul nostru de încredere, generator de transformări profunde în relații, carieră sau autonomia personală.

___________________

#EgoismulPozitiv® (Positively SELFish) este conceptul de bază al atelierelor experiențiale pe care le dezvolt și se sprijină pe două principii de bază:

  1. tot ceea ce facem ca indivizi are în spate o motivație pozitivă pentru noi înșine (în coaching se numește buna intenție din spatele unei acțiuni). Asta înseamnă că atât succesul cât și atitudinea pasivă care ne ține blocați în situații neplăcute funcționează după aceleași principii, care odată înțelese intră sub controlul tău!
  2. ca să-i putem salva pe alții, întâi avem nevoie să ne ținem cel puțin în viață pe noi înșine. Iar în loc de “a salva” poți pune aici ce verb vrei tu: “a iubi”, “a avea încredere”, “a ierta”, “a înțelege”, “a purta de grijă”, “a construi”… E ca atunci când primești instrucțiuni de salvare la bordul unui avion: întâi îți pui tu masca de oxigen și abia apoi copilului tău!

___________________

Participare

Workshopul se adresează tuturor celor care caută înțelegerea conflictelor proprii la nivel individual, dincolo de teorii, definiții din cărți, motivaționale viralizate pe internet sau filme și povești despre alți oameni și problemele lor.

Beneficii

Investiția include orele de training experiențial intens, toate materialele de lucru, două pauze de cafea și gustări. Iar la final, pentru că tot deschidem cu acest atelier seria workshop-urilor de toamnă, ne vom bucura și de un pahar cu vin din partea casei.

Pe durata cursului veți regăsi exerciții practice, coaching de grup, o structură interactivă a cursului, debriefing de calitate, feedback 1:1 și un nivel ridicat de prezență și implicare din partea trainerului, atenția mea fiind centrată atât pe dinamica de grup, cât și pe procesul interior al fiecărui participant.

Ce mai luați cu voi?

1. informații noi, dincolo de ce puteți afla de pe internet, citind o carte sau primind sfaturi

2. timp petrecut practic și cu sens lucrând pe temele voastre de conflict (interior, în relația cu terții, în sfera luării deciziilor etc.)

3. posibilitatea de a măsura rezultatele pe obiectivul propus încă din timpul cursului

4. răspunsuri la întrebările cu care veniți, dar și la cele care apar pe parcursul trainingului

5. cadrul de a descoperi prin exerciții de grup lucruri despre voi pe care nu le puteți afla doar citind sau prin introspecție și auto-analiză

6. tehnici și strategii ușor de aplicat în viața de după curs

7. în câteva cuvinte: o experiență radicală, disruptive!

8. și mai ales o stare de bine gata de luat acasă și de molipsit cu ea și pe cei din jur!

Investiție

Prețul workshop-ului experiențial “La răscruce de drumuri” este de 170 RON/ persoană.

Daaaaar,

  • cei care au mai participat în trecut la ateliere ținute de mine, care sunt sau au fost clienți de coaching sau cărora le-am oferit consultanță în comunicare plătesc doar 139 RON/ persoană
  • persoanele care vin pentru prima dată la curs în urma recomandărilor de la terți plătesc doar 149 RON/ persoană (cu mențiunea numelui persoanei care le-a recomandat cursul)
  • cei care lucrează în domenii cu grad mare de consum personal de energie (coachi, consilieri, profesori, oameni de HR) și vin însoțiți de încă o persoană plătesc doar 129 RON/ persoană

Program

Workshop-ul are loc sâmbătă 9 septembrie între orele 10:00 – 15:00.

Atelierul se desfășoară în zona Piața Victoriei/ Dorobanți, locația fiind comunicată pe email celor înscriși.

Înscriere

Dat fiind specificul workshop-urilor experiențiale pe care le organizez, adică centrate pe participant, numărul de locuri disponibile este limitat. Vârsta minimă de înscriere este 21 de ani.

Este necesară înscrierea prealabilă printr-un email pe adresa hello.noelaz@gmail.com, urmând să primiți un mesaj de confirmare a rezervării cu detalii suplimentare despre plată.

Mărturii

  • “M-am adunat dintr-o minte împrăștiată și imprevizibilă, într-o inimă împăcată cu sentimentele și emoțiile mele și acțiunile pe care vreau să le întreprind.” – Mona
  • “Mi-am petrecut ultimii ani hrănindu-mi mintea și am uitat de corp. Mi se pare fascinant că am descoperit că aflu mai ușor lucruri despre mine în exerciții de grup decât gândindu-mă singură.” – Adelina
  • “Mi-a plăcut că am putut lucra pe exemplele personale și actuale. Mi-a transmis o stare atât de frumoasă și de încredere, încât a fost primul atelier la care mi-am dat voie să spun tot ce cred, să mă joc, să mă simt în siguranță atât de natural încât până și eu am fost uimită de mine.” – Iulia
  • “Toate informațiile au fost interesante rău de tot!!! Ai reușit să mă ajuți să mă focalizez pe obiectivul meu, mulțumesc pentru ce ai făcut pentru mine azi!” – Amalia

Te aștept cu drag!