#EgoismulPozitiv®

GET CONNECTED to your true needs, unspoken truths and hidden desires TO GROW!

Când vorbim despre succes ne punem inevitabil întrebarea dacă omul s-a născut altruist sau egoist și ce atitudine ne ajută mai mult în a obține ceea ce ne dorim, anume să fim fericiți. Și uite-așa ne consumăm noi uneori viața alergând între a renunța la noi înșine pentru colaborare și binele celor din jur și a acționa spre satisfacerea nevoilor proprii de supraviețuire, relaționare și control.

Nu de puține ori, indiferent ce am alege, ajungem deziluzionați, confuzi, frustrați și mai ales nefericiți. Pentru că am fost învățați că altruismul este opusul egoismului și invers. Și că tot timpul trebuie să decidem între ele, iar cel mai corect/ frumos/ potrivit/ așteptat/ moral este să facem și să fim “pentru alții” și mai puțin pentru sine.

#EgoismulPozitiv® este un program original de învățare pentru dezvoltarea autonomiei personale în cele patru arii esențiale ale sale: relațiile, conflictul, timpul și creativitatea.

El îmbină perspectiva mea de professional high-potential coach cu cea de trainer experiențial și formator pentru a crea aceste experiențe in momentum, individuale sau de grup, utile tuturor celor interesați de creșterea libertății personale în business, familie sau mediul social.

#EgoismulPozitiv® înseamnă o serie de workshop-uri laterale de explorare practică și gândire creativă, scopul fiind cunoașterea de sine, observarea comportamentelor toxice, eliberarea din strânsoarea tiparelor nocive, asumarea punctelor forte, preluarea controlului și, astfel, dezvoltarea autonomiei personale!

#EgoismulPozitiv® te scoate din rutina și plictiseala specifice trainingurilor de conținut – știi tu, acelea cu proiectare de powerpoint-uri și un speaker pe post de trainer – și te activează într-o experiență de învățare axată pe proces. Te provoacă la o călătorie proprie spre a fi, nu doar a avea.

Este un format de atelier UNICAT, gândit și construit integral din perspectiva celor trei dimensiuni ale experienței mele profesionale

 • training experiențial
 • high-potential coaching
 • disruptive thinking în talent development, axat pe creativitate și inovație.

Dar și pasiunile mele precum muzica, fotografia, caligrafia japoneză și teatrul, pe care l-am practicat doi ani.

Conceptul de “egoism pozitiv” are la bază 2 principii:

 1. tot ceea ce facem ca indivizi are în spate o motivație pozitivă pentru noi înșine (în coaching se numește buna intenție din spatele unei acțiuni). Asta înseamnă că atât succesul cât și atitudinea pasivă care ne ține blocați în situații neplăcute funcționează după aceleași principii, care odată înțelese intră sub controlul nostru!
 2. ca să-i putem salva pe alții, întâi avem nevoie să ne ținem cel puțin în viață pe noi înșineIar în loc de “a salva” puteți pune aici orice verb: “a iubi”, “a avea încredere”, “a ierta”, “a înțelege”, “a purta de grijă”, “a construi”… E ca atunci când primești instrucțiuni de salvare la bordul unui avion: întâi îți pui tu masca de oxigen și abia apoi copilului tău!

Să recunoaștem fără rușine, frică sau jenă că natura ne-a înzestrat cu un minunat dar pe care avem datoria să-l îngrijim cu aceeași candoare cu care îl îngrijim și la alții – propria persoană! Instinctul de supraviețuire ne învață că egoismul este în noi toți – el ne dă aripi, dar ni le și poate frânge dacă nu-i înțelegem puterea și nu-l acceptăm ca fiind parte din noi. Însă bine înțeles și direcționat pozitiv, egoismul devine aliatul nostru de încredere, generator de transformări profunde în relații, carieră sau autonomia personală!

#EgoismulPozitiv® nu este (doar) un oximoron

Acest workshop experiențial s-a născut rememorând propriul meu traseu de dezvoltare personală, în care m-am oprit din a fi cumva, devenind propriul meu cineva. De a avea curaj să spun “nu” și de a-mi asuma toate “da”-urile. De a accepta că vreau altceva decât mi se oferă și de a cere cu curaj ceea ce îmi doresc – de la mine și din relații. De a ieși din stări toxice și de a (re)face legături sănătoase. De a acționa realist în timp ce-mi păstrez optimismul și de a încerca lucruri noi în timp ce mă bucur cu recunoștință de ceea ce am și sunt deja. De a-mi stabili propriile obiective și de a-mi prioritiza timpul, atenția și energia așa încât din consumator să devin un creator!

Prin acest atelier mi-am propus să ofer un cadru de explorare personală celor care au nevoie să audă mai des că a te preocupa de tine este ok. Ba mai mult, ca este o nevoie de bază care își cere drepturile, la fel ca celelalte (carieră, familie, viață socială). Și mai ales că a lucra cu tine pentru tine este în primul rând un act de maturitate.

***

Urmărindu-mi propriul parcurs de dezvoltare, am identificat cele 4 abilități esențiale creșterii autonomiei personale la nivel individual și în cadrul grupului, indiferent de aria vieții la care ne referim – personală, socială, de familie, în business:

 • relațiile – interpersonale sau cu sine, dar și cu banii, serviciul, munca, sănătatea, succesul, eșecul, siguranța, riscul, libertatea etc.
 • conflictul – stresul interior, în relații, între convingeri sau valori divergente, în luarea deciziilor; toxicitate, ezitări și blocaje în comunicare.
 • timpul – percepția timpului interior, procrastinare, planificare și controlul timpului obiectiv
 • creativitatea și inovația – procesul creativ, gândire laterală și tehnici de acțiune “out of the box”

 

Indiferent dacă vorbim despre mai multă atenție, iubire, generozitate sau viziune, totul pornește de la noi și se hrănește prin noi. Iar acest atelier experiențial ne arată cum să ne asumăm cu bucurie această responsabilitate de fi creator ceea ce, până la urmă, face diferența dintre noi, oameni cu corpuri, minte și suflete libere, și indivizii robotizați de rușine, vină și spaime neînțelese.

“Altfel decât mă așteptam. Profund, cu o energie de grup super! Mi-a oferit o altă perspectivă asupra suferinței în conflict. Plec cu inima ușoară, încrezătoare că îmi pot gestiona emoțiile și că pot să accept că în urma conflictului pot să cresc. Thanks! ❤️” (Ana, marketing & event planner, despre workshop-ul pe tema conflictului)

În timpul atelierului veți explora prin exerciții practice propria strategie de luare a deciziilor și veți înțelege automatismele din comportamentele voastre. Metodele de lucru pot cuprinde de la metaforă, joc de rol, meditație ghidată și exerciții de gândire creativă, până la elemente de branding personal și exprimare verbală, coaching de grup sau comunicare nonverbală.

Aici timpul este al vostru, iar experiența cu care plecați este una 100% practică: informații utile, exerciții aplicate și perspective noi, care te vor ajuta să-ți schimbi  înțelegerea la nivel profund.

“Am avut vibe-ul de “be yourself” din minutul 1. Atmosfera a fost naturală, relaxată, cosy. Exercițiile creative și constructive. Senzația de “come as a participant, leave as a friend”. Mulțumesc!” (Andra, manager de resurse umane, despre workshopul pe tema relațiilor)

#EgoismulPozitiv® un atelier de explorare care vă provoacă în mod constant, adaptându-se în același timp nevoilor voastre de înțelegere și dezvoltare. Din acest motiv, atelierul numără maximum 8 participanți, care se pot bucura astfel de întreaga atenție și implicare din partea facilitatorului.

“Nu mi s-a mai întâmplat să mă simt conectată cu mai multe persoane în același timp ca la acest atelier! Nu știu când a trecut timpul. Aștept să revin! Mulțumesc!” (Magda, învățătoare, despre workshop-ul de creativitate și inovație)

Luați cu voi…

 • încrederea că a face ceva pentru sine este un act de responsabilitate matură și curaj dezlănțuit!
 • înțelegerea nevoilor profunde de om, dincolo de rolul vostru social imediat – profesionist într-un domeniu, părinte, partener de viață, angajat, sprijin emoțional pentru alții etc.
 • conștientizarea automatismelor din comportamentul vostru legat de cele două mecanisme – acționarea directivă (self-rule) și predarea în fața intuiției/ încredințarea (surrender)
 • tehnici de eliberare a stresului și metode eficiente de energizare pe care le puteți practica și acasă.
 • cel puțin o idee nouă despre sine și/ sau obiectivele voastre, care se poate concretiza într-un plan de acțiune din care să capătați mai multă autonomie personală!
 • dorința de a explora în continuare și antrenamentul de a transforma această practică individuală de la curs într-un obicei sănătos!

“Participarea la acest workshop a fost cu adevărat revelatoare. Asociam manipularea cu un sens peiorativ, dar maniera în care ai organizat și gestionat evenimentul mă determină să spun că am învățat despre manipularea magică a timpului. Recomand tuturor celor care caută să experimenteze timpul trăit cu calitate.” (Adelin, director de vânzări, despre workshop-ul pe tema timpului)

***

#EgoismulPozitiv® este disponibil în sistem open course (deschise publicului larg), dar și in-house (corporate).

Până acum s-au bucurat de ateliere ONG-uri și companii din industrii precum business management, tobacco, shared services, e-commerce/ retail sau IT&C, cum ar fi Accenture, eMAG sau IBM. Vedeți aici pagina pentru companii.

 

 

 

 

 

 

 

În 2018 programele de învățare nonformală pe care le dezvolt au trecut granițele României! De două ori în Belgia, dar și în țări mai îndepărtate precum Filipine, #EgoismulPozitiv® și #SchimbăFoaia® fiind disponibile și pentru comunitățile de români din diaspora!

 

 

 

 

 

 

IMPORTANT!

Din 2019, seria de workshop-uri laterale tematice #EgoismulPozitiv® în sistem open vine la pachet și cu experiența sesiunilor de silent coaching #SchimbăFoaia®! >>> detalii aici.

Vă aștept cu mult drag mesajele și înscrierile la ateliere >>> hello.noelaz@gmail.com

Similarities may bring us together, but differences keep the passion alive and kicking!

***

Pasul următor?