Despre

“You don’t need eyes to see the world, you need vision.” – Maxi Jazz (Faithless)

Bun venit în acest loc plin de pasiuni, experiențe și proiecte ce aduc împreună oameni obișnuiți care au curaj să fie extraordinari!

Eu sunt Noëla Zaharia, iar acest spațiu virtual este prelungirea mea din mediul offline, unde toate acțiunile au un singur scop: să ofer sprijin profesionist în dezvoltarea personală celor interesați de succes ca verb, nu doar ca substantiv.

Sunt professional high-potential coach, trainer experiențial și formator, dar și consultant în comunicare pentru liber-cugetători, viitori antreprenori și profesioniști care vor să-și crească autonomia personală off- și online.

Mă dedic activ voluntariatului pentru cauze sociale și educative, strângere de fonduri sau activarea comunitații pentru susținerea diverselor proiecte.

Din 2015 m-am alăturat Universității Alternative ca trainer experiențial și coach, unde susțin periodic ateliere de învățare și sesiuni de coaching pentru tinerii viitori antreprenori.

În toamna anului 2017 m-am alăturat echipei și profesorilor Teach For Romania, oferind membrilor comunității sesiuni de autocunoaștere prin coaching 1:1, sprijinindu-i astfel în efortul lor minunat de a face o diferență în educația copiilor din România prin programele dezvoltate de TfR.

Îmi provoc constant abilitățile de comunicator, explorând diverse metode experiențiale (retorică aplicată, actorie de teatru), de influență artistic-terapeutică (psihodramă), dar și structurate, axate pe abordarea sistemică a învățării (programare neuro-lingvistică în coaching și mediere). Mai multe detalii aici.

Mă pasionează teatrul, muzica, jocul, caligrafia japoneză și neuroștiințele. Ele mă inspiră să îmbin în programele mele introspecția cu creativitatea pentru ca voi să faceți lucrurile altfel sau să încercați unele noi, mai ales dintr-acelea de care vă temeți sau despre care ați gândit că niciodată nu veți fi în stare să le faceți. Este doar o chestiune de perspectivă.

În relații, nu cred în rețetar. Ci în comunicarea naturală, receptivă la așteptări, adaptată fiecărei situații și întotdeauna orientată către timpul, nevoile și obiectivele fiecăruia (client-centric approach).

Cred în performanța proprie prin acțiune conștientă. Adică să dai 101% din tine în procesul de dezvoltare personală și să-ți planifici meticulos pașii către succes. Mai multe despre experiența, formările și certificările mele profesionale găsești aici.

Proiecte

În vara lui 2015 m-am lansat pe cont propriu, dezvoltând diverse programe dedicate învățării experiențiale, dezvoltării personale și antrenării spiritului autonom pentru avizii de libertate și încredere în forțele proprii.

“The measure of intelligence is the ability to change.” – Albert Einstein

O schimbare îți devine utilă și relevantă doar dacă o faci cu sens, investind inteligent în ea timpul, atenția și banii tăi. În acest scop creez experiențe de învățare nonformală in momentum, care răspund nevoilor tale din prezent:

  • contexte de învățare radicale și personalizate, care te dezvoltă și-ți schimbă optica asupra lumii
  • întâlniri fluide și provocatoare, croite să răspundă obiectivelor tale, adaptându-se ție așa cum ai nevoie în acel moment – informații, emoții, gânduri, mișcare
  • momente unice de aha!, wow!, prezență de spirit, ruperi de ritm, curaj, încredere și multă energie
  • surse de inspirație prin conexiuni neobișnuite, diferite moduri de a gândi, expunere la idei divergente și stimularea creativității
  • 100% învățare experiențială într-un proces ireversibil de transformare personală pozitivă de care te vei îndrăgosti! Ca și mine 🙂

Cum am ajuns aici

În cei peste 15 ani de lucru în comunicare și resurse umane în media & advertising, am înțeles dorința de dezvoltare a oamenilor într-un timp și o industrie dominate de viteză, digitalizare, sete de autenticitate și concurență acerbă între companii, produse și specialiști.

Din rolurile de coordonare în care am activat (HR / Talent & Development și PR / Brand Ambassador) am văzut câteva nevoi comune care caracterizează oamenii în orice context de viață, indiferent de generația din care fac parte: nevoia de recunoaștere personală și de apreciere a efortului depus, dorința de autonomie și control, nevoia de a-și gestiona timpul și emoțiile pentru a trăi în echilibru.

Așa că în ultimii 8 ani m-am dedicat oamenilor și drumului lor spre performanță, atât în privat, cât și în organizații, însoțindu-i spre reușita personală prin întâlniri individuale cu scop precis de acțiune. 

Indiferent că vorbim despre pregătirea pentru un interviu de angajare, planificarea carierei, branding personal sau training de însușirea competențelor manageriale, metoda de explorare și învățare este coaching-ul axat pe obiectiv. Acest proces vizează rezultate practice, generarea de idei și comportamente noi, pe care ulterior le puteți aplica în orice arie din viață.

Experiențele de învățare nonformală înseamnă proiecte ce au în spate peste 15 ani de practică profesională în industrii creative, reunind cele trei dimensiuni ale abordării mele în dezvoltarea personală a adulților:
training experiențial
high-potential coaching
disruptive thinking în talent development, axat pe creativitate și inovație

De ce acest site?

Pentru că am vrut să creez un spațiu virtual de întâlnire și dialog cu voi, oameni care cautați în viață, la fel ca și mine, mai mult fond și mai puțină formă.

Aici este un loc unde îmi prezint serviciile și vă invit la cursuri, parteneriate și colaborări. Este un spațiu de pornire pentru toți care vreți să migrați din online în offline pentru a face pentru voi acțiunile cu adevărat de esență în dezvoltarea voastră.

În același timp, secțiunea blog este un agregator de idei răzlețe și opinii pe diverse teme, care să ne dea energie și perspective noi de a înțelege lucrurile.

Acest site s-a născut din dorința de a vă împărtăși din experiența acumulată și a vă invita să generăm împreună schimbări cu sens care să ne facă fericiți. Nu dând în bobi sau așteptând să câștigăm la loterie, ci văzând, planificând și făcând.

Mulțumesc pentru interes și vă aștept cu drag pe paginile site-ului și la sesiunile de învățare și coaching individual. Cu siguranță aici vă veți (re)găsi resursele de care aveți nevoie.

Iar dacă intrați la idei îmi puteți scrie cu încredere pe adresa hello.noelaz@gmail.com

Vă doresc ca în fiecare zi să trăiți cel puțin o experiență nouă și plină de inspirație! 🙂