Despre

“You don’t need eyes to see the world, you need vision.” – Maxi Jazz (Faithless)

Sunt Noëla Zaharia, iar acest spațiu virtual este prelungirea mea din mediul offline, unde toate acțiunile au un singur scop: să ofer sprijin profesionist în dezvoltarea personală celor interesați de succes ca verb, nu doar ca substantiv.

Ca facilitator de învățare nonformală, îmbin perspectiva de professional high-potential coach cu cea de trainer experiențial și formator pentru a crea experiențe in momentum, individuale sau de grup,pentru toți cei interesați să-și dezvolte autonomia personală în orice arie a vieții.

Ce poate știți mai puțin este că…

M-am lansat pe cont propriu ca full-time freelancer în 2015, după ce anterior am lucrat timp de 15 ani în industrii creative în zona de talent management și comunicare.

Am creat #EgoismulPozitiv și #SchimbăFoaia din dorința de a oferi participanților experiențe de învățare disruptive, complementare ca structură și relevante pentru dezvoltarea autonomiei lor personale. De a-i ajuta să-și “rupă filmele” din gânduri și comportamente, conectându-i la nevoile lor nespuse, la adevărurile neasumate și la dorințele ascunse, generând astfel tipul de energie potrivit etapei în care sunt sau în care vor să treacă.

În 2018, cele două programe de învățare nonformală au trecut granițele României, fiind disponibile și comunității de români din diaspora! #EgoismulPozitiv a ajuns de două ori în Belgia, iar #SchimbăFoaia până în Filipine!

De peste 20 de ani mă dedic într-o formă sau alta voluntariatului pentru cauze sociale și educative, strângere de fonduri sau activarea comunitații pentru susținerea diverselor proiecte. Un astfel de proiect este cel al asociației Mia’s Children – Ambasadorii Culturii, Cunoașterii și Gastronomiei Universale – prin care, împreună cu alți zeci de oameni, oferim periodic din timpul și priceperea noastră celor 45 de copii minunați ai doamnei Mia Scarlat! Un exemplu de eveniment organizat în cadrul proiectului găsiți aici.

Sunt un susținător al evenimentelor DisruptHR România, încă de la prima ediție în 2017. Motivele sunt multe și, cu fiecare eveniment, mereu altele. Cel mai mult îmi place formatul de tip “elevator pitch“, unde vorbitorii au doar 5 minute la dispoziție să câștige publicul cu ideea lor! Am scris aici și aici despre câteva dintre experiențele mele în calitate de participant. Ca speaker, mă puteți urmări pe 26 martie la Teatrul Elisabeta. Vedeți aici detalii.

Câteva dintre colaborările profesionale foarte dragi mie sunt…

Cea inițiată în 2015 cu Universitatea Alternativă unde susțin, în calitate de coach, diverse sesiuni de învățare pentru tinerii viitori antreprenori. Una dintre cele mai valoroase experiențe a fost poate cea din tabăra de vară CAMP UAu 2016, unde am și lansat conceptul #EgoismulPozitiv și am introdus pentru prima dată silent coaching-ul ca sesiune de învățare aparte.

O altă colaborare foarte apropiată este cea începută în 2017 cu organizația Teach For Romania pe care o susțin de atunci cu sesiuni de autocunoaștere prin training experiențial și coaching 1:1 pentru echipă și comunitatea de profesori. Un moment special a fost cel din Academia de Leadership și Pedagogie – LSA 2018. Sunt recunoscătoare să pot contribui la efortul minunat al profesorilor de a aduce valoare în educația copiilor din România!

Tot în sfera educației intră și cea antreprenorială, o altă colaborare dragă fiind cea cu tinerii de la Business Club. Îmi amintesc de prima noastră întâlnire la Academia de Strutup-uri GoodToGo, unde în 2017 am ținut un atelier de creativitate. Iar de atunci ne întâlnim periodic pe diverse teme de workshop, cum ar fi unul foarte apreciat, #EgoismulPozitiv – Self-awareness: The Mirroring Effect.

O parte dintre metodele de învățare nonformală prin care am trecut…

  • actorie de teatru (artistică)
  • psihodramă (terapeutică)
  • retorică aplicată (experiențială)
  • programare neuro-lingvistică în coaching și mediere (structurată, axată pe abordarea sistemică a învățării)

Plus, poate cea mai valoroasă dintre ele, learning by doing. Mă dezvolt zi de zi prin facilitarea experințelor individuale sau de grup.

Vedeți aici calendarul evenimentelor open din prima parte a anului 2019.

Mă inspiră…

Teatrul, muzica, jocul, caligrafia japoneză și neuroștiințele.

Cu ajutorul lor îmbin în programele de învățare nonformală introspecția cu creativitatea, ceea ce ajută participanții să se redescopere în diferitele aspecte ale vieții lor personale, sociale, de familie, în carieră sau cu sine. Scopul? Cunoașterea de sine, observarea comportamentelor toxice, eliberarea din strânsoarea tiparelor nocive, asumarea punctelor forte, preluarea controlul și, inevitabil, dezvoltarea autonomiei personale!

Mai multe despre experiența, formările și certificările mele profesionale găsiți aici.

Îmi petrec timpul…

În sala de curs, la sesiunile de coaching sau evenimente de profil.

Sau lucrând la dezvoltarea proiectelor în care mă implic.

  • #EgoismulPozitiv – workshop lateral de explorare practică și gândire creativă pentru autonomie personală 
  • #SchimbăFoaia – programul individual de high-potential coaching bazat pe gandirea pozitivă și provocarea prin practică
  • Meta-Miorița – primul și singurul program de transHUMANță personală din România, lansat în parteneriat.

De ce acest site?

Mi-am dorit un spațiu virtual de întâlnire și dialog cu voi, oameni care cautați în viață, la fel ca și mine, mai mult fond și mai puțină formă.

Aici este un loc unde îmi prezint serviciile și vă invit la cursuri, parteneriate și colaborări. Este un spațiu de pornire pentru toți care vreți să migrați din online în offline pentru a face pentru voi acțiunile cu adevărat de esență în dezvoltarea voastră.

În același timp, secțiunea blog este un agregator de idei răzlețe și opinii pe diverse teme, care să ne dea energie și perspective noi de a înțelege lucrurile.

Acest site s-a născut din dorința de a vă împărtăși din experiența acumulată și a vă invita să generăm împreună schimbări cu sens care să ne facă fericiți. Nu dând în bobi sau așteptând să câștigăm la loterie, ci văzând, planificând și făcând.

Mulțumesc pentru interes și vă aștept cu drag pe paginile site-ului și la sesiunile de învățare și coaching individual. Cu siguranță aici vă veți (re)găsi resursele de care aveți nevoie.

Iar dacă intrați la idei îmi puteți scrie cu încredere pe adresa hello.noelaz@gmail.com

Vă doresc ca în fiecare zi să trăiți cel puțin o experiență nouă și plină de inspirație! 🙂