Are you in control enough to let go? Fă-ți timp pe 11 noiembrie să afli!

Există două monede de schimb pe lumea asta: timpul și banii. Implicit și două tipuri de schimb, în care fie primim/ plătim în bani, fie în timp – ore, zile, lui, ani din viața noastră. Se spune că așa cum vin banii, tot așa se și duc. La fel și timpul.

Sâmbătă 11 noiembrie te aștept la #EgoismulPozitiv® (Positively SELFish), workshop-ul experiențial de gândire laterală care îți dezvăluie una dintre cele mai râvnite abilități umane: manipularea conștientă a timpului

Poate ajungem cândva în punctul în care ne spunem “gata, am destui bani”, însă timpul nu pare niciodată destul. Ori este prea mult, ori prea puțin. Suntem veșnic în alergare să-l prindem sau, din contră, îl percepem ca pe ceva care se întinde la infinit, ceea ce ne lasă impresia unui răgaz suficient încât să nu ne pese prea mult de ceea ce facem în prezent. Pentru că, nu-i așa, avem destul timp!

Diferența dintre bani și timp este ca banii sunt palpabili, pe când timpul nu se vede. Se simte. Aparent nu are formă, dar are atâta fond! Deși nu-l vedem, el lasă urme pe noi și în jurul nostru – prin trecerea ciclică a anotimpurilor, prin ridurile de expresie de pe piele, prin copiii care cresc lângă noi sau prin fotografiile surprinse în vacanțe. Timpul pare uneori că ne răsfață prin trecerea lui lentă, experimentând momente plăcute de relaxare, liniște sau plictiseală. Alteori pare că ne aleargă din toate părțile și ajungem să ne simțim comprimați până la nivelul de stres maxim suportabil. Și atunci cedăm.


Ceea ce ne stresează nu sunt trecerea timpului și volumul de muncă terminată, ci senzația aceea de spaimă, neliniște și gol gândindu-ne la ce alte lucruri mai avem de făcut și pe care… încă nu le-am facut!

În timp ce cantitatea/ suma de bani aflată în posesia noastră diferă de la un moment la altul, timpul ne este dat tuturor în aceeași măsură. Și totuși, unii oameni par să aibă mai mult sau mai puțin timp față de noi.

Natura timpului nu este una materială în sensul comun, ci corespunde unei percepții proprii pe care o avem despre curgerea lui. Uneori mai lentă, alteori mai rapidă. De aici și dificultatea omului de a cuprinde cu mintea noțiunea de timp fără a o corela cu o reprezentare spațială. Este ceea ce Einstein numea relativitate, iar Proust timp subiectiv & timp obiectiv.


Cum ar fi ca în lumea tridimensională definită de spațiu (lungime, lățime, înălțime) să introducem cea de-a patra dimensiune: TIMPUL?

Ceea ce vom face în cadrul workshop-ului experiențial depre timp este să deconstruim și să recontruim. Să ne folosim inteligența corpului și a minții noastre pentru a manipula timpul și spațiul în favoarea noastră. În fond, realitatea fiecăruia dintre noi este doar o proiecție personală a lumii din jur. În arhitectură, a proiecta cu intenție într-un anumit context, deci controlat, stă la baza ridicării oricărui edificiu. Iar în acest caz, edificiul suntem chiar noi!

Prin exerciții de explorare practică vom aduce timpul în spațiul prezent și vom crea noi spații în trecut și viitor pentru ne extinde înțelegerea asupra propriilor experiențe și a ne coordona conștient eforturile de a atinge obiective viitoare. Pentru că de cele mai multe ori ceea ce stă între noi și atingerea scopurilor noastre este percepția asupra timpului și legăturile care se creează între acțiunile noastre și ideea de timp.

Dintre toate elementele ce ne compun existența (corpul propriu, relațiile cu cei din jur, locul de muncă etc.) timpul este singurul care poate fi preluat cu adevărat sub control. Fără să ne dăm seama, noi decidem inconștient asupra lui în fiecare moment. Cât timp dormim, cât muncim, cât timp iubim. Cât timp suferim sau cât răgaz ne oferim pentru a munci pentru reușita profesională. Cât timp alocăm înțelegerii relațiilor, stimulării creativității sau gestionării conflictelor interioare ori cu cei din jur. Cât timp sărbătorim succesul, cât timp ne învinovățim pentru eșec, cât timp ne luăm să ne facem planuri și cât timp ne bucurăm de ceea ce a avem deja. Sau cât timp ne luăm să ne gândim la timp. Teama de trecerea rapidă a timpului dincolo de controlul nostru este mereu în topul fricilor care ne țin blocați. Chiar și teama de a vorbi în public, prima pe listă, este legată de scurgerea timpului.

“A doua monedă de schimb: workshop experiențial de manipulare a timpului” face parte din seria atelierelor de SELF-Leadership #EgoismulPozitiv® (Positively SELFish). Acestea explorează creșterea autonomiei personale prin învățare autodirijată (self-directed learning) abordând 4 aspecte esențiale: stimularea creativitatății, înțelegerea relațiilor, gestionarea conflictelor și controlul asupra timpului.


Despre conceptul de “egoism pozitiv”

Natura ne-a înzestrat cu un minunat dar pe care avem datoria să-l îngrijim cu aceeași candoare cu care îl îngrijim și la alții: propria persoană! Instinctul de supraviețuire ne arată că egoismul este în noi toți – el ne dă aripi, dar ni le și poate frânge dacă nu-i înțelegem puterea și nu-l acceptăm ca fiind parte din noi. Însă bine înțeles și direcționat pozitiv, egoismul devine aliatul nostru de încredere, generator de transformări profunde în relații, carieră sau autonomia personală!

#EgoismulPozitiv® este conceptul de bază al atelierelor experiențiale pe care le dezvolt și se sprijină pe două principii:

  1. tot ceea ce facem ca indivizi are în spate o motivație pozitivă pentru noi înșine (în coaching se numește buna intenție din spatele unei acțiuni). Asta înseamnă că atât succesul cât și atitudinea pasivă care ne ține blocați în situații neplăcute funcționează după aceleași principii, care odată înțelese intră sub controlul tău!
  2. ca să-i putem salva pe alții, întâi avem nevoie să ne ținem cel puțin în viață pe noi înșine. Iar în loc de “a salva” poți pune aici ce verb vrei tu: “a iubi”, “a avea încredere”, “a ierta”, “a înțelege”, “a purta de grijă”, “a construi”… E ca atunci când primești instrucțiuni de salvare la bordul unui avion: întâi îți pui tu masca de oxigen și abia apoi copilului tău.

#EgoismulPozitiv® te ajută să conștientizezi automatismele din comportament explorând cele două atitudini care te ajută să crești și să te dezvolți:

– predarea în fața intuiției (surrender)

– acționarea directivă (self-rule)


Ce facem la workshop

– în primul rând vă luați curajul și timpul să participați la acest workshop doar pentru voi înșivă!

– explorați într-un cadru de încredere tema timpului

– vă alegeți o temă personală pe care veți lucra concret pe întreaga durată a atelierului

– vă țineți inima și mintea curioase pentru că acest atelier este… în afara timpului vostru obișnuit!

Deoarece:

  • explorăm care este relația noastră cu timpul – controlul în exces, amânarea, lenea, lipsa de energie, ignoranța, uitarea
  • învățăm care este strategia noastră de luare a deciziilor și unde apar barierele în organizarea timpului
  • aflăm tehnici de autocontrol și metode eficiente de gestionare a timpului personal
  • înțelegem care este legătura dintre timp și atenție, cum să trăim în prezent, care sunt pașii unei planificări realiste a timpului personal
  • aflăm care sunt limitele dincolo de care avem nevoie să trecem pentru a prelua controlul asupra timpului nostru și a evita procrastinarea
  • luăm acasă tips & tricks despre cum să relaționăm cu timpul în favoarea noastră

Beneficii

Investiția include orele de training experiențial intens, toate materialele de lucru, două pauze de cafea și gustări.

În plus, aveți coaching de grup, o structură interactivă a cursului, debriefing de calitate, feedback 1:1 și un nivel ridicat de prezență și implicare din partea trainerului, atenția mea fiind centrată atât pe dinamica de grup, cât și pe procesul interior al fiecărui participant.

Ce mai luați cu voi?

1. informații noi, dincolo de ce puteți afla de pe internet, citind o carte sau primind sfaturi

2. timp petrecut practic și cu sens lucrând pe obiectivele voastre

3. posibilitatea de a măsura rezultatele pe obiectivul propus încă din timpul cursului

4. răspunsuri la întrebările cu care veniți, dar și la cele care apar pe parcursul trainingului

5. cadrul de a descoperi prin exerciții de grup lucruri despre voi pe care nu le puteți afla doar citind sau prin introspecție și auto-analiză

6. tehnici și strategii ușor de aplicat în viața de după curs (legat de organizarea și controlul timpului vostru, dar nu numai)

7. în câteva cuvinte: o experiență radicală, disruptive!

8. și mai ales o stare de bine gata de luat acasă și de molipsit cu ea și pe cei din jur!


Participare

Workshopul se adresează tuturor adulților care caută o experiență practică de conectare la percepțiile lor despre timp și astfel, înțelegându-le, să preia cu ușurință controlul asupra organizării și planificării timpului personal pentru a câștiga… timp!


Investiție

“A doua monedă de schimb: workshop experiențial de manipulare a timpului” are un tarif de 170 RON/ persoană.

Daaaaar,

  • cei care au mai participat în trecut la ateliere ținute de mine, care sunt sau au fost clienți de coaching sau cărora le-am oferit consiliere vocațională ori pe branding personal plătesc doar 139 RON/ persoană
  • persoanele care vin pentru prima dată la curs în urma recomandărilor de la terți plătesc doar 149 RON/ persoană (cu mențiunea numelui persoanei care le-a recomandat cursul)
  • cei care lucrează în domenii cu grad mare de consum personal de energie (coachi, consilieri, profesori, oameni de HR) și vin însoțiți de încă o persoană plătesc doar 129 RON/ persoană

Program

Workshop-ul are loc sâmbătă 11 noiembrie între orele 10:00 – 15:00.

Atelierul se desfășoară în București, zona Piața Victoriei/ Dorobanți, locația fiind comunicată pe email celor înscriși ferm.

N.B. Timpul fiind relativ și subiectiv fiecăruia, dar și din experiența celorlalte cursuri, este posibil ca participanții să mai dorească prelungirea cursului peste program. Vom decide împreună în grup dacă și cât timp ne alocăm în plus după ora stabilită.


Înscriere

Dat fiind specificul workshop-urilor experiențiale pe care le organizez, centrate pe participant, numărul de locuri disponibile este limitat. Vârsta minimă de înscriere este 21 de ani.

Înscrierile se fac printr-un email pe adresa hello.noelaz@gmail.com.

Ulterior veți primi un mesaj de confirmare a rezervării cu detalii suplimentare despre locație și plată pentru care, desigur, vi se va emite și factură fiscală 🙂

Vă aștept cu mult drag!